I 1995 ble Bjarne Norevik hjerteoperert. Jobben som daglig leder i et dataselskap med 60 ansatte lot seg ikke kombinere med en god helse. Etter operasjonen endret Norevik livsstil og begynte å trene, opplyser Aftenposten. Nå er han i toppform og går rundt en mil fire, fem ganger i uken.

Likevel vil ikke forsikringsselskapet Vesta gi ham utvidet livsforsikring. De hevder han er i en risikosone, og at han nåværende form ikke spiller noen rolle. Nå vil den spreke 52-åringen gå fra Askøy til Oslo for å bevise at han er i god form. Selv om han klarer turen over fjellet, står Vesta foreløpig fast på sitt standpunkt.

— Vi må vurdere fremtidig risiko. Selv om kunden er operert, er ikke årsaken til sykdommen fjernet. Dermed vil han ha økt risiko i forhold til en som aldri har vært hjertesyk, sier hovedlege Ove Lind i Vesta til Aftenposten.

Show og protestmarsj

Men Bjarne Norevik gir seg ikke så lett. Han vil fremme det politiske aspektet i saken og rette fokus mot det han mener er urettferdige vilkår for å få tegne forsikring. Derfor har han besluttet å gå fra Askøy til Oslo.

— Jeg utfordrer Lind til å gå med meg til Oslo. Vi er uenige om sak, men kan ha en del moro underveis, sier Norevik.

Turen er planlagt til å gå over fjorten dager, og fremtredende personer i Bergens politiske liv har sagt ja til å være med å skape blest rundt protestmarsjen.

— Jeg kan fortelle at det kommer til å være en del show rundt marsjen. Men jeg kan ikke røpe det ennå, sier en hemmelighetsfull Norevik. Først og fremst ønsker han å fremme det politiske aspektet ved saken.

— Alle kronisk syke og funksjonshemmede mennesker har rett på forsikring. Den linjen forsikringsselskapet kjører nå er urettferdig, sier Norevik.

Livet er urettferdig, svarer Vesta tilbake.

— Det er urettferdig at en som lever sunt og trener hele livet, blir syk, mens en som både røyker og drikker holder seg frisk. Livet er urettferdig. Det er ikke noe forsikringsselskapet kan gjøre noe med, sier Lind i Vesta.

PROTESTMARSJ: Bjarne Norevik er i bedre form nå enn før hjerteoperasjonen. Det vil han bevise ved å gå fra Askøy til Oslo.
FOTO: ANDERS MARTINSEN, AFTENPOSTEN: