Saken som i går var oppe i Bergen forhørsrett er mildt sagt spesiell. Søndag meldte den 32 år gamle bergenseren meldte seg for politiet for å bekjenne sine synder. I går ble han varetektsfengslet for fire uker.

Forbilde for sin sønn

— Jeg er lei mitt liv som kriminell og ønsker hjelp til å slutte. Sønnen min begynner å bli så gammel at han snart vil forstå hvorfor pappa blir vekke med jevne mellomrom. Jeg vil ikke at han skal ha meg som et forbilde slik jeg er i dag, sier mannen til Bergens Tidende som håper at han kan redde sin status som snill pappa dersom han blir stoppet nå.

Siden han var 14-15 år gammel har mannen blitt straffedømt seks ganger. De fleste dommene dreide seg stort sett om vinningskriminalitet, ifølge mannen.

Hjelp i fengselet

Da han søndag troppet opp på Bergen politikammer, var etter samråd med familien. På politikammeret fikk politiet høre om flere lovbrudd som han påsto å ha gjort de siste månedene.

Han skal blant annet ha forfalsket rundt 40 førerkort som han har solgt til 500 kroner stykke. I tillegg brukte han sitt eget falske førerkort til å leie en bil. Han skal også ha tatt bilen til en venninne og brukt denne i nesten to uker. Og de siste ukene skal han ha brukt rundt 4500 kroner på Visa-kortet til den samme venninnen.

— Jeg har prøvd å få hjelp til å bli et bedre menneske utenfor fengselet, men siden jeg ikke er rusmisbruker, havner jeg på lange ventelister. Nå håper jeg å få hjelp i fengselet, sier 32-åringen.

Frykter gjentakelse

— Hvorfor begjærte dere mannen varetektsfengslet når han selv har meldt seg og ønsker å få sin straff?

— Vi tror det er fare for at han vil foreta flere forbrytelser dersom han ikke varetektsfengsles. Dommeren fant også at denne faren var til stede, sier politiadvokat Trygve Ritland til BT.