— Jeg har vært aktiv i Arbeiderpartiet i elleve år og har flere ganger underveis tenkt over min tilhørighet til partiet, sier Jerad.

  • Jeg er ikke noen venstreideologisk person.

Jerad har sittet i bystyret for Ap i tre år og vært mye i mediebildet. Så tydelig at han flere ganger er blitt kritisert internt i partiet.

— Selv om alle mine utspill har vært forankret i ledelsen, har jeg opplevd at jeg er blitt tatt ned hvis kritikken og motstanden utenfra er blitt sterk, sier Jerad.

I forrige uke meldte han seg ut av Ap etter å ha havnet helt ned på 44. plass på nominasjonskomiteens forslag til kommunevalget.

— Min kritikk går ikke først og fremst på min listeplassering, men at de ikke hadde en eneste med minoritetsbakgrunn på sikker plass, sier Jerad.

— For Ap i Bergen er innvandrere listefyll og listepynt.

Nå vil han altså bytte parti og benk i bystyret. Det betyr at Høyres fraksjon øker til 19 representanter, mens Aps reduseres til 15.

- Gidder ikke mer

Abdelmajid Jerad har flere ganger, også i BT, kritisert Arbeiderpartiets holdning og politikk i innvandrings- og integreringsspørsmål.

— Generelt vil jeg si at venstresiden har en politikk som klientifiserer og stakkarsliggjør innvandrere, sier Jerad.

— Innvandrere skal ses på som en ressurs og ikke som klienter.

Da har han mer positivt å si om sitt nye parti.

— Høyre ser ut til å se individet i mye større grad. Det fremstår som et parti som er mer åpen for nye impulser og ideer, sier Jerad.

  • Jeg liker dessuten den tonen i innvandringsdebatten som er representert i Høyre ved personer som tidligere byrådsleder i Oslo, Erling Lae og Per-Kristian Foss.

Her i Bergen er det særlig byråd for helse og omsorg, Christine B. Meyer, som får godord.

  • Hun er en dame som virkelig brenner for integrering og som gjør konkrete ting for å løfte opp grupper som sliter på arbeidsmarkedet, sier Jerad.

Et slikt engasjement har han ikke opplevd i sitt gamle parti.

— Dessverre, men nei. Ikke i Ap i Bergen. De har ikke vært spesielt opptatt av dette og nå er det nok. Jeg har forsøkt å løfte frem disse spørsmålene gang på gang, men de tar ikke innvandrere på alvor. Nå gidder jeg ikke mer.