51-åringen Aasebøe har på åtte år vært med å bygge opp Åsane Senter til å bli en milliardgigant. Siden 2000 har omsetningen økt med 350 millioner kroner.

I 2000 kjøpte åsabuen for knappe 750 millioner kroner på Åsane Senter. I år blir tallet nærmere 1,1 milliarder. Senterets sterke posisjon førte blant annet til at eierne, Nordea Liv Norge AS, tjente 430 millioner på å selge seg ned i forbindelse med sammenslåingen av de to handlehusene.

Hodet hevet

Æren for de gode resultatene, deler Aasebøe med andre.

— Vi har vært et team som har jobbet knallgodt sammen. Vi har også fått stor handlefrihet fra våre eiere. Dette har gjort at vi har kunnet utvikle bransjemiksen og produktet. Vi har dessuten fått investere, gjennom flere stor utbygginger, og gjort Åsane Senter til et av de flotteste og sterkeste sentrene på Vestlandet. Jeg er litt stolt over det vi har fått til. Vi har vært flinke og har blant landets laveste driftskostnader. Derfor har Nordea og tidligere eier Åsane Invest tjent mye penger på Åsane Senter, forklarer Aasebøe.

— Gir du deg på toppen?

— He-he! Ja det kan du godt si. Jeg går herfra 31. desember med hevet hode, og vet egentlig ikke hva jeg skal ta meg til nå, svarer 51-åringen til Åsane Tidende.

Thomas Gangstøe