— Det var ganske trist. Jeg hadde spandert ganske mange penger for å beholde den tannen, sier 74-åringen til bt.no.

Det var den 20. august i fjor 74-åringen havnet i håndgemeng med en over 30 år yngre mann.

74-åringen er tillitsmann i et borettslag i Bergen. Denne søndag formiddagen fikk han klager fra en av beboerne i blokken. Kvinnen hadde hørt bjeffing i oppgangen.

Tissetrengt rottweiler

Da 74-åringen gikk for å undersøke, støtte han på en meget beruset 41-åring og hans rottweiler. De var blitt kastet ut fra en av leilighetene.

74-åringen så at det lå en liten dam på gulvet, og antok at hunden var den skyldige. Den gamle mannen ba da dyrets eier om å tørke opp. Det likte 41-åringen dårlig.

Først slo han 74-åringen i magen. Deretter slo han i kjeven med knyttet hånd. Det fikk skjebnesvangre følger.

74-åringen hadde nemlig bare en eneste tann igjen i underkjeven. En tannprotese var festet til denne. Slaget var så hardt at tannen løsnet, og måtte senere trekkes.

- Litt trist

— Nå har jeg gebiss. Det er jo litt trist, men tannen hadde nok løsnet uansett. Det er slikt som skjer når man kommer opp i årene.

Bergen byrett har tilkjent 74-åringen erstatning for utgifter til tannlege. 41-åringen må sone 30 dager i fengsel. Den nå tannløse mannen tar det hele med et smil.

— Når folk spør svarer jeg at det går bra med meg. Men jeg må jo si at jeg det er litt spesielt at jeg måtte bli over 73 før jeg fikk meg en på kjeften, sier mannen.