Fra før har han en britiskbygget 61-fots luksuscruiser beregnet for chartermarkedet i bergensområdet, MY "Cleopatra D'or". Den har kostet ni millioner kroner.

Men nå har han altså satset på et større fartøy, Florø-registrerte MS "Tansøy" på 147 bruttotonn og med lastekapasitet og fergelem akter.

Fartøyet er kjøpt inn fra Tansøy AS, et selskap eid av Fylkesbaatane i Sogn og Fjordane og Carl Gunnar Nesheim fra Fotlandsvåg på Osterøy. Nesheim er for øvrig mannen bak Indre Nordhordland Dampbåtlag AS og MS "Bruvik" med 60 prosent av aksjene.

Fornyer innredning

— Jeg tar sikte på å bruke MS "Tansøy" delvis som opplæringsfartøy for sjøfolk, som turfartøy, som rutefartøy, og i godsfart. Inntil nå har fartøyet fra tid til annen vært leid av Fylkesbaatane som erstatningsfartøy, og vi regner med at samarbeidet med FSF fortsetter, sier Bakke.

Han har investert rundt en halv million kroner i nytt avansert navigasjonsutstyr og holder nå på med å fornye innredningen på fartøyet.

Han forteller at han har møtt stor interesse fra maritime skoler for bruk av MS "Tansøy", og han mener det bør være mulig å få butikk av fartøyet på grunn av alle kombinasjonsmulighetene det gir.

Nå skal ha omregistrere MS "Tansøy" til Bergen, men navnet skal beholdes.

Nostalgisk

Tomm Inge Bakke er nemlig nostalgisk. Konen er fra Askøy, to av partnerne hans likeså og selskapene hans bruker Florvåg som base. For å eie fartøyet etablerte han like godt et selskap med navn fra et tidligere ruterederi på Askøy, Søre Askøens Dampskibsselskab - trodde han. Men der bommet han. Et slik selskap har aldri eksistert. Det selskapet han trodde han tok navnet fra var nemlig Dampskibsselskapet Sør-Askøy, etablert i 1924 og i virksomhet til 1950 da det ble en del av Rutelaget Askøy-Bergen AS.

Han vil imidlertid bruke det korrekte skorsteinsmerke og rederiflagg.

MS "TANSØY" av Florø: 147 bruttotonn, 60 passasjerer, bygget i 1959. Eier: Søre Askøen Dampskibsselskab.
Arkivfoto