Tertnes Amatørkorps er et brass band som kommer fra Tertnes. TAK har det sosiale rundt det å spille i korps i fokus. Korpset deltok i NM for brassband første gang i 2003, og har siden den gang klatret jevnt og trutt i divisjonssystemet.

I 2008 kom vi på en flott 7. plass i 1. divisjon. Det viktigste for korpset er likevel at den musikalske utviklingen går hånd i hånd med spilleglede, overskudd og familiære forpliktelser.

Korpset medlemmer er alle over 30 år og har vært aktive i korpsbevegelsen i bydelen siden barndommen. Mange av medlemmene har en fortid i Tertnes Brass, og har i dag barn som spiller i Tertnes Skoles Musikkorps.

I anledning Åsane Kulturfestival presenterer Tertnes Amatørkorps seg som Tertnes "Swing & Chill" Big Band. Vi byr på fengende rytmer, smektende jazzlåter og sensuelle ballader.

Trombonist Sindre Dalhaug er kveldens musikalske leder og instrumentalsolist. Dalhaug spiller fast i Bergen Big Band, og har spilt både med Sondre Lerche, Kaizer's Orchestra og Ylvis.

Vi har også med oss Åsane vokalisten Kai Taule som vil være med å skape groovy stemning for en vellykket storbandaften.

Taule har jobbet som frilansmusiker siden 1990, og har samarbeidet med navn som Tor Endresen og Dagfinn Lyngbø (Rakadis). Han har også medvirket i Beat, I Blanke messingen, Frittgående Hope og Med ræven i fatle.

Her kan du lese mer om Tertnes Amatørkorps