— Interessen har vært upåklagelig. På noen få timer er det kjøpt og byttet bortimot 100 par ski, sier Bent Phillipps, og teller opp penger som ligger i en boks.

— Det er FAU som arrangerer skibyttedagen, og vi tar ti kroner i avgift for hver handel. Dermed er det lett å holde oversikten, sier Phillipps.

Han forteller at skibyttedagen er blitt en årlig tradisjon på Paradis skole.

— I år inviterte vi de andre skolene i Fana, også. Det har vært stinn brakke her. Kjempesuksess, sier han.

Silje Viksnes har lagt frem for salg utstyret som barna Markus Jæger (9) og Tuva Jæger (11) har vokst ifra.

— Både Tuva og Markus har vokst fra skøytene som vi kjøpte på skibyttedagen i fjor. Nå håper vi andre kan ha glede av dem, sier Viksnes, mens hun tar imot en 100-lapp fra en ung gutt som kan reise hjem med nye slalåmski.

Viksnes roser FAUs initiativ.

— Det ligger utrolig mye ski og skøyter og støver ned i kjellere og på loft rundt omkring. Og når barna er små vokser de jo fra utstyret på én sesong. Det er bare tull å kjøpe splitter nytt utstyr hver vinter. Det er tross alt ikke så ofte det blir brukt, sier hun.

Sønnen Markus speider etter et passende par skøyter.

— De jeg har er for små, men jeg har veldig lyst på nye. Å stå på skøyter er noe av det beste med vinteren, sier niåringen.

FOR SMÅ: Tuva Jæger (t.v.), Silje Viksnes og Markus Jæger prøver å bli kvitt ski og skøyter som er for små. Anne Elise Sporstøl og Ivar Mork tar utstyret i øyesyn.<p/>FOTO: HELGE SUNDE