Arne Sortevik og Frp gikk hardt ut mot både bompenger og bybane. Det gjorde også pensjonistpartiets Frank Hansen. De andre politikerne gikk mer eller mindre helhjertet inn for Bergensprogrammet med både bybane og bompenger. SVs Tom Skauge forsvarte Bybanen varmt, og så for seg et større banenett i Bergen. Høyres Hans E. Seim forsvarte bergensprogrammet uten å legge for dagen særlig bybaneentusiasme.

Gaia-sjef Arne Buanes fikk også innlede, og benytte anledningen til å argumentere varmt for busser på bybanetraseen. Dette medførte harde angrep fra Arne Jacobsen (Ap).

Selv om temperaturen var høy blant politikerne i panelet var publikumsoppslutningen laber. Bare en liten gjeng interesserte hadde samlet seg. Da ordet ble gitt fritt sto også to politikere klar. Arvid Blommedal og Vidar Kleppe fra Demokratene beklaget at de ikke hadde fått plass i panelet, var sterkt mot bompenger og bybane. Ellers var de mest opptatt av å angripe Frp og anklage partiet for lite prinsipiell holdning til bompenger.

Utgangspunktet for møtet var en undersøkelse som viser at 52 prosent av NAFs medlemmer er mot bompenger, 86 prosent mot utvidelse av bomringen og 58,5 prosent mot bybane.