Leder av NCC Anlegg i Bergen, Terje Johan Skjelbred og markedssjef Kari Saarisilta i NCC Norge AS region Vest, bekrefter overfor Bergens Tidende at de skal forhandle med Blå Kors Eiendom Norge om å kjøpe bygget og bygge det totalt om med nye fasader som står til den gamle trehusbebyggelsen i Skuteviken.

Ungdomsleiligheter

— Vi ønsker å bygge om huset og gi plass til ungdom som trenger et sted å bo. Vi regner med å få plass til 40-50 leiligheter i størrelse inntil 40 kvadratmeter. En total rehabilitering og ombygging vil ventelig komme på rundt 30 millioner kroner. I tillegg kommer kjøpesummen for bygget. Det blir et forhandlingsspørsmål.

— Vi ønsker kort og godt å skape den grimme elling om til den vakre svane, sier Terje Johan Skjelbred.

— Ifølge Saarisilta og Skjelbred kan Bergensklinikkene også komme heldig ut i tilfelle NCC får kjøpt bygget.

— Postkontoret skal ut, og dermed kan Bergensklinikkene få bedre plass, sier de to NCC-parhestene.

Parkeringsanlegg

I tilknytning til planene skal det bygges et parkeringsanlegg i fjellet bak med plass til 400 biler, og med innkjørsel fra den tidligere busstunnelen ved Skuten og utkjørsel i Sandviksveien. Det blir i tillegg personinngang fra Hans Hauges gate. Parkeringsplassene vil etter Skjelbreds mening gjøre prosjektet meget attraktivt.

Skjelbred lover det planlagte p-anlegget under Rothaugen ikke vil berøre inngangen til Ludvig Holbergs berømte mariminehol der Niels Klim foretok sin forunderlige reise. Parkeringsanlegget blir et pent supplement til strøkets øvrige parkeringsmuligheter, bl.a. som avlastning for Skuten og bebyggelsen som er planlagt på Slaktehustomten.

Anlegget er prosjektert i samarbeid mellom NCC og konsulentfirmaet Smidt & Ingebrigtsen AS.

FOR FREMTIDEN: Slik tenker Terje Johan Skjelbred seg det utskjelte Blå Kors-bygget etter at han har gått løs på det med en solid porsjon rehabilitering.
TEGNING PER SØVIKNES