Stein S. Eriksen

— Vi begynner allerede klokken 11.45 med åpningskonsert, som besørges av Sandviken Ungdomskorps. Deretter vil nyvalgt universitetsrektor, professor Sigmund Grønmo foreta den offisielle åpningen av sesongen, forteller Fett.

Så går det slag i slag, med åpne hus og verksteder, skillingsbollebaking, silhuettklipping, frisering og barbering, for bare å nevne noe .

— Og så kommer Gerd Wicklund-Hansen for å demonstrere dukkeleker, og det blir stylter, blydonk, kattepinn, trøbilkjøring, vaskebrettvasking og skriving med penn og blekk, fortsetter den alltid like ivrige direktøren.

Men Gamle Bergen har mer å by på utover i sesongen. Stig Holmaas' spesialskrevne stykke «Hvem har tatt min venstre sko» med Helge Jordal i hovedrollen settes opp igjen i år med flere forestillinger i første halvdel av juni.

— Stykket ble første gang fremført i fjor, og når det nå gjentas i år kan vi vel si at det er blitt en tradisjon, mener Fett.

Av andre nyheter av året nevner Tryggve Fett en internasjonal vandreutstilling om quilting - eller lappeteppelaging - som skal vises i Torgsalen.

— Men noen nybygg er ikke på trappene?

— Vi har mange ledige tomter, men det er ikke lenger så mange aktuelle hus på markedet - heldigvis, får vi vel si. Men jeg bærer på et ønske om at vi en gang skal kunne utvikle sjø-området med boder og hoper, og skape et miljø tilsvarende det som forsvant i Bergensbrannen i 1916. Da hadde vi fått en sammenheng mellom «boligområdet» og sjøen. Det er jo havnen og sjøen som har gitt Bergen sin eksistensberettigelse i tusen år.

Neste år kan Tryggve Fett se tilbake på 25 år i direktørstolen i Gamle Bergen. Han har aldri vært inne på tanken om å slutte.

— Nei, det har jeg ikke - til det har oppgavene her på museet vært alt for interessante, avslutter direktøren, som håper på godt vær, og godt besøk på åpningsdagen.

Årets sesong varer til 4. september.