TORSTEIN STANGENES

— Dette er vemodig, sier seniorrådgiver Ågot Himle. I går var hun invitert som bydelsdirektør til åpningen av Fantoft omsorgssenter. Det var det siste den nylig avgåtte bydelsdirektøren i Årstad bydel gjorde som bydelsdirektør. Fra i går av er stillingen hennes seniorrådgiver i byrådsavdelingen for helse og omsorg.

Himle er en av tre bydelsdirektører som har fått denne stillingen som følge av at kommunen i går erstattet bydelsreformen med en såkalt totrinnsmodell.

Men også mange andre ansatte har fått nye jobber innenfor kommunen. Til sammen har kommunen i denne omgang flyttet på 205 ansatte.

Selv om det for mange er en vemodig dag, synes ikke Ågot Himle det gjør noe for henne personlig at hun er flyttet til en rådgiverstilling.

— Jeg synes det er en grei retrett å bli seniorrådgiver når jeg er 62 år. Jeg har hatt ansvar for 2200 ansatte. Det er et kjempeansvar det kan være godt å slippe, sier hun.

— Hvilke oppgaver har du nå?

— Jeg har ansvaret for å følge opp helse- og sosialenhetene i Fana, Ytrebygda, Åsane og Arna som kommunaldirektørens forlengede arm. Men jeg vet for lite om oppgavene i dag til å si mer om dem, sier hun.

Omstillingssjef Bodil Bye Stavang sier at omstillingen har gått etter planen, og vel så det.

— Det overraskende var at vi klarte omplasseringene innenfor de fristene vi fikk. Jeg fryktet vi ikke skulle klare det. For dette har vært et svært arbeid, sier hun.