Fem dager og netter med tastaturet under fingrene, trøtte tryner, spill, grafikk, animasjon og internett.

Noen sitter i soveposer, andre er ivrig opptatt med spillingen. Noen har kasser med cola, svære poser med snop. Under flere databord skimtes bein som stikker ut. «Game over», der også.

Mange har brukt mye penger på datautstyret de har med seg. Det skal se tøft ut. Noen av hardiskene har innlagte flammer, akvarium og blinkende røde og blå lys.

To timer søvn

Thomas Vabø (14) fra Alversund og Odd Harald Erdal (15) fra Laksevåg har sovet bare to timer det siste døgnet.

— Vi er her for å ha det gøy, vi har ikke tid til å sove. Vi får heller falle i koma når vi kommer hjem fredag, sier Odd Harald. Guttene er glødende interessert i data og treffer mange de kan diskutere med. Men de påstår at de ikke er datafreaker...

— Får dere ikke vondt i øynene når dere sitter så mange dager foran skjermen?

— Vi er vant med øyekontakt med skjermen, flirer de to. Thomas viser oss at han har to brød med seg også. Ikke bare snop.

Håper på fem hundre

Lennart Dale (20) og Dag Erik Jørgensen (25) er to av arrangørene. Dag Erik har vært med på å arrangere syv treff tidligere, for unge fra tretten til tyve år.

— Det kreves mye forarbeid for å få dette til. Det trengs et ganske stort mannskap og vi er avhengig av å få hjelp av bedrifter, forteller Dag Erik.

Han mener at potensialet i Bergen er stort, og håper på fem hundre deltakere neste år.

Et fåtall jenter er på treffet, blant dem Hilde Olsen (17) fra Olsvik, som sitter og ser på bilder på skjermen. Hun går ikke bare for å chatte og møte likesinnede.

— Det er jo mange kjekke gutter her også!

Ellers ligger de fleste jentene godt innpakket i soveposer på gulvet. Skjønnhetssøvnen må de ha!

Daniel Kårstad Nilsen (17) har fått pizza tilkjørt. Nam! Det er første gang han er på et datatreff.

— Dette er gøy! Det er moro å treffe andre og lære nye datatriks, forteller han i et stort gjesp.

Naboen ved siden av ber oss være stille.

— Jeg er midt i krigen, sier han mens svetten pipler på pannen.

GAME OVER: Etter over et døgn foran dataskjermen må noen gi tapt for søvnen. Da er det bare å legge seg under databordet.<br/> FOTO: VEGAR VALDE