Politiførstebetjent Odd Frode Vikøren ved Vik lensmannskontor er ikke nådig i sin dom over festivalen, etter en hektisk natt i den lille sognebygden.

Ostefyll

— Festivalhelgen har utviklet seg til en gedigen fyllefest. Det er mange tilreisende, og på kveldstid samler de seg i sentrum der de drikker på offentlig sted, urinerer i gatene, knuser flasker og lager bråk. De gjør rett og slett skam på bygden, sier Vikøren.

I natt var det fem politimenn på vakt i Vik, tre mer enn normalt. Likevel hadde de sin fulle hyre med å rydde opp i ostefylla.

Fem personer er anmeldt for drikking på offentlig plass, tre for urinering på offentlig plass, mens to personer ble innbrakt etter slåsskamper. På den ene personen ble det dessuten funnet narkotika.

Politiførstebetjent Vikøren understreker at arrangementene på dagtid, da det foregår ostesmaking, utstillinger og skirenn, ikke volder politiet noe problem.

- Glad festivalen over

— Det er fyllekulturen som har utviklet seg på kveldstid som er problemet. Vi er alltid glad når denne helgen er over, og ser ikke frem mot neste ostefestival, sier han.