Du tror det ikke før du får se det — i hvert fall ikke i bergenstrafikken.

Forrige uke ble en kar stanset i Fana mens han raket skjegget. Men høvelbilisten er ikke alene om å ta morgenstellet bak rattet.

55 år gamle Else Falch fra Fyllingsdalen måtte gni seg i øynene torsdag morgen.

— Midt i morgenrushet dundret en kvinnelig bilist gjennom en rundkjøring, mens hun pusset tennene som besatt. Jeg tror jaggu hun kikket seg litt i speilet, også. Jeg tenkte: Kan dette gå bra, knegger 55-åringen.

— Ikke spør meg hvor hun skylte tennene, legger hun til.

Jaget barfot mann i kjole

Førstebetjent Bjørn Eide ved Fyllingsdalen politistasjon har ikke fått med seg tannpusshistorien. Men han har ingen vansker med å tro på den. For Eide har selv hatt en del rare opplevelser på bergensveiene.

— For noen dager siden kom jeg over en eldre bilist i sentrum. I fanget hadde karen et digert påskeegg. Mannen var så fascinert av all sjokoladen, at han ustanselig bøyde seg og kikket ned i egget. Men hver gang dunket han borti bilhornet og tutet så alle andre i køen skvatt, skratter førstebetjenten.

Eide har jobbet i Utrykningspolitiet i fem år. Det var til tider underholdende.

— Galest var kanskje karen som ble stanset, mistenkt for promillekjøring. Han steg ut av bilen barfot og i en sid kjole. Deretter la han på sprang. Mannen var ikke så bekymret for promillekjøringen. Derimot kjente han noen i politiet og var redd konen skulle oppdage klesvanene.

Pop med bilsex

Arvid Ask, leder av trafikkavsnittet ved Hordaland politidistrikt, har også opplevd litt av hvert.

— Vi har en del blinkskudd fra fotoboksene. Bilister med hendene plassert på steder de ikke burde være. Og så har vi de som skygger for ansiktet når de passerer boksene, slik at vi ikke skal finne ut hvem de er!

Gjengangeren er folk som har forsovet seg. Da gjennomføres ofte hele morgendrillen bak rattet.

— Vi har jo stoppet en del halvnakne bilister som bedriver diverse hasardiøse påkledningsmanøvre på vei til jobb, forteller han.

— Bilsex skal jo være populært. Noen som forsøker å kombinere bilkjøring og litt intimhygge?

— Det går jo historier på politikammeret om par som har bedrevet både det ene og det andre. Men for å være alvorlig: 28 prosent av alle trafikkulykkene med personskade her i byen, er direkte resultat av påkjørsler bakfra. Kjører du bil, skal du ikke gjøre noe som helst annet!

TEGNING: LEIF RAA