ROY HILMAR SVENDSEN

Det var ved 17-tiden tirsdag at politiet fikk flere telefoner fra vettskremte personer ved Amfisenteret i Leirvik, som følte seg truet og til dels angrepet av en tilsynelatende

— De fortalte at to personer lå og sloss utenfor senteret, og at den ene av dem hadde en hund som løp vilt rundt og angrep folk, forteller operasjonsleder Arne Bringsvor ved Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til bt.no.

Tre venninner i slutten av tenårene var blant de som ble angrepet av hunden.

— Hunden kom farende mot dem og satte tennene i beinet på en 17 år gammel jente. Den prøvde også å angripe de andre to, men de klarte å holde hunden på avstand ved å slå rundt seg med handleposer, sier Bringsvor.

Hunden skal også ha rukket å true en ung kvinne og hennes to små barn, da de skulle inn på et badeanlegg.

— Politiet måtte ha hjelp av Falken for på få tak i hunden. Til slutt fikk vi heldigvis inn melding om at de hadde fått kontroll både på hunden og mannen, forteller Bringsvor.

Hundeeieren, som skal tilhøre narkomiljøet på Stord, er nå anmeldt både av politiet og den 17 år gamle jenten som ble bitt. Ifølge politiet vil eieren få en straffereaksjon, og operasjonsleder Arne Bringsvor utelukker ikke at hunden vil bli begjært avlivet.