Det brutale knivranet skjedde på Varden i Fyllingsdalen ved 23.15-tiden tirsdag kveld.

— En kvinnelig bussjåfør i 30-årene ble ranet for pengevesken pluss egen lommebok, opplyser politibetjent Thor Magne Haugen ved Fyllingsdalen politistasjon.

Rift på ryggen

Hvor mye raneren fikk rasket med seg, er uklart.

Kvinnen skal ha kommet ut av pauseboden på endestoppet til 31-ruten - da en mann plutselig snek seg innpå henne bakfra, trakk kniven og presset den mot ryggen hennes.

— Sjåføren har flere rift på ryggen, men ingen store fysiske skader. Hun er derimot veldig opprørt, forteller politibetjent Haugen. Kvinnen ble kjørt til legevakten for sjekk like etter ranet.

Vanskelig ransjakt

Store politistyrker, blant annet en hundepatrulje, lette rundt midnattstider etter raneren. De hadde en vanskelig jobb. Kvinnen fikk nemlig ikke sett ordentlig på knivraneren.

— Vi har et veldig dårlig signalement på gjerningsmannen. Kvinnen fikk kun sett ham bakfra. Han skal være iført mørk jakke, mørk bukse og et mørkt hodeplagg, sier Haugen til BT. Han opplyser at det ikke var vitner til knivranet.

Gaia-sjåføren var på vei inn i bussen for å kjøre en ny tur, da hun ble overfalt. Avdelingsleder Dag Tore Oppedal i Gaia Trafikk sier selskapet nå konsentrerer seg om å ta vare på kvinnen som ble ranet.

— Heldigvis er det svært sjelden at vi opplever slike ran. Bedriftshelsetjenesten er koplet inn for å gi sjåføren best mulig oppfølging, sier Oppedal.

Flere naboer samlet seg rundt midnatt natt til onsdag ved ransstedet, engstelige for om de kunne sove trygt.

Fant ikke raneren

Operasjonsleder Svein Bruarøy forteller bt.no at raneren fortsatt var på frifot onsdag morgen.

— Vi lette så lenge det var håp om å finne ham i natt, med store styrker. Dessverre er signalementet dårlig, og det gjør det vanskeligere. Etterforskningen vil bli tatt opp i gjen i dag, sier Bruarøy.

Ber vitner melde seg

Politiet ønsker opplysninger fra personer som har oppholdt seg i bil eller spasert i området ved Spar-butikken i Vardesvingen og ned mot Vardeveien/Marineveien i tidsrommet 23.00 - 23.30 tirsdag kveld.

Opplysninger kan gis til Hordaland politidistrikt tlf. 55 55 63 00.