I går ble 61-åringen avhørt for andre gang. Han skal overfor etterforskerne ha bekreftet at han ga sønnen et større pengebeløp, men hevder at dette ikke har noen sammenheng med overfallet på Asbjørn Hvidevold.

— Min klient står fast på at han ikke vet noe om drapet. Han er fortvilet over det som har skjedd. Det er uforståelig for ham at sønnen har gjort dette, sier 61-åringens forsvarer, Nina Monssen.

- Presset seg inn

Ifølge den siktede 19-åringen var 61-åringen godt informert om turen til Halsnøy. Far og sønn skal ha snakket sammen på telefon to ganger på vei til Asbjørn Hvidevold.

Planen var å få Hvidevold til å innrømme drapet på sin avdøde eks-samboer. Tilståelsen skulle tas opp og senere offentliggjøres gjennom media.

Den 26 år gamle sønnen skal ha bedt kameraten om å ta med noe de kunne true med. Det gjorde han. 19-åringen skal ha forklart at det var han som tok med både balltreet og tapen som ble brukt til å kneble offeret.

Da de kom til Halsnøy, ville Hvidevold først ikke slippe dem inn. 26-åringen skal da ha trukket frem balltreet og presset seg inn i ytterdøren. Under samtalen presentere 26-åringen seg som nevøen til Frp-politikeren fra Austevoll.

Ifølge 19-åringen skal sønnen ha hatt telefonisk kontakt med faren minst to ganger på vei tilbake fra Halsnøy. Blant annet skal de to ha snakket sammen da drapsvåpenet ble dumpet i sjøen ved fergeleiet på Ranavik.

Elendig økonomi

Etter drapet skal de to siktede ha kjørt fra Halsnøy til Bergen. De hadde da så lite penger at de ikke kunne betale billettøren på fergen mellom Sandvikvåg og Halhjem. De to overnattet i 26-åringens kjellerleilighet i Sandviken.

Dagen etter skal de ha møttes på Austevoll. 19-åringen skulle få betalt for kjøringen, men først kjørte de hjem den 61 år gamle Frp-politikeren. Sønnen skal ha gått inn alene og kommet ut med 2000 kroner til 19-åringen.

I avhør skal 61-åringen ha innrømmet at han ga sønnen et enda større beløp enn dette, men sier at dette blant annet var betaling for lovlig utført arbeid.

26-åringen har en svært anstrengt økonomi. Både personlig og gjennom sitt enkeltmannsforetak har han en rekke inkassosaker hengende over seg.

  • Min klient har bekreftet at han lovet 19-åringen betaling, men har ikke sagt at pengen ble overlevert, sier 26-åringens forsvarer, Steinar Yndestad.
RØMTE HIT: Bak denne døren i Sandviken overnattet de siktede kameratene natten etter drapet på Asbjørn Hvidevold. Politiet undersøkte hybelleiligheten både fredag og mandag. FOTO: RUNE SÆVIG