Bergen kommune gjorde søndag ettermiddag parkering ulovlig i deler av Nordnesveien. Årsaken er arbeid på avløpsanlegget denne uken som krever fremkomst for store kjøretøy.

Nå har mange av beboerne fått bøter fordi bilene deres har stått på samme sted som de i årevis har stått lovlig. De bøtelagte mener kommunen gjorde en slett jobb med å informere om parkeringsforbudet.

Kommunen satte søndag opp et sett med skilt som markerte parkering forbudt i hver ende av gaten. Dette er det flere av beboerne som har oversett og nå blitt straffet for.

— Jeg skjønte ingenting da jeg så den gule lappen i ruten, sier Mahmoud Abuzaid.

GRUNNEN: Arbeid på avløpsnettet krever tilgang for store biler i trange gater. Beboerene mener kommunen burde gitt dem et klarere forvarsel istedenfor bøter.
BASTE FANEBUST

Han kom hjem fra en tur til Oslo klokken to natt til i dag, og var overrasket over å finne boten pålydende 500 kroner på bilen sin.

Da han dro fra leiligheten var ingen skilt blitt satt opp, og ingen andre forvarsler gitt. Ved hjemkomsten i natt la han heller ikke merke til at han parkerte ulovlig, da han satte bilen på sin vante plass.

Ringte etter boten

I hele gaten fra nummer 38 til nummer 58 i Nordnesveien har beboere nå fått bøter.

— Alle naboene mine som sto på denne strekningen fikk bot. Vi står jo her fordi vi har betalt for gateparkering og føler oss trygge, sier lokalbeboer Gunda Falao Sparre.

Hun mener trafikketaten burde skiltet bedre eller varslet dem over telefon før helgen om at parkering blir forbudt i gaten de bor i.

— Jeg fikk en telefon i ti-tiden i morges om at jeg sto feilparkert, men da var det allerede lagt bot en på 500 kroner i bilvinduet mitt, sier Sparre.

Hun mener trafikketaten ikke på noen som helst måte har informert godt nok om det midlertidige parkeringsforbudet.

— Hvem sjekker om det er kommet et transportabelt forbudsskilt noen titalls meter fra der man vanligvis parkerer lovlig, spør Sparre retorisk.

Lovlig, men frustrerende

— Det er bilistens plikt å orientere seg om skiltingen i veien der man står parkert. Man bør sjekke bilen sitt hver døgn, sier Arvid Heggestad, avdelingsleder i Trafikketaten i Bergen kommune.

Han sier etaten juridisk har sitt på det tørre i denne situasjonen, men forstår for at beboerene kan bli frustrerte over å få bøter når de uanende står på sine vante parkeringsplasser.

Heggestad kan opplyse om at etaten vanligvis forsøker å få informert beboerne om endringene lenger i forveien. Det går dessverre ikke alltid.

— Det handler om kapasitet. Her har vi sannsynligvis fått beskjed av entreprenøren like før helgen om biler som sperrer for arbeidet. Dermed har det blitt innført parkeringsforbud på noe kort varsel Det er uheldig, men sånn er det noen ganger.

STENGT FOR PARKERING: Nordnesveien 38 til 58 (markert i rødt) er vanligvis tillatt parkeringsområde for beboere som har betalt for soneparkering. Nå må de finne andre steder å sette bilene sine.