• Jeg kan ikke respektere en kvinne som ikke bruker g-streng.

Helle C. Aarnes er journalist og gjesteskribent i Bergens Tidende.

helleaarnes@yahoo.no

Kommentaren falt i en diskusjon rundt et av livets store spørsmål; g-streng eller undikk; hva er kvinnens kall? Ikke overraskende kom den fra en kjekk, men kynisk mann som mener alt annet enn g-streng er utilgivelig. Og ikke overraskende skapte den bølger av opprørt østrogen blant mine venninner; flere av dem bekjennende undikkbrukere.

— Jeg hater g-streng. Jeg får ekkel rompe av det, sa min godt gifte venninne. Hun nektet å være med på at svinet hadde et poeng. - Alt jeg kan si er jeg ikke lenger er et objekt, men et subjekt. Jeg bruker de største truser med god samvittighet, sa hun, og påsto at mannen hennes var likegyldig. - Han gir blaffen, bare han får pule.

Lite er tristere enn en buksebak delt i to av en bestemor-undikk med halvslapp strikk. På den annen side; g-strengen gjør heller ikke akkurat for rompen det wonderbraen gjør for puppene.

De fleste har sett seg selv i speilet med g-streng. Og let´s face it; det er ikke alltid et pent syn. En av mine venninner mente g-streng gjør at man fort ender opp med rompen mot veggen.

Men hey, dette er 2004. Tøffe damer går i trange bukser. Og under trange bukser duger lite annet enn g-streng, mente en annen, men presiserte at linjen mellom sexy og usexy er hårfin: for mye blonder og nylonstas er usexy. Og den nye Sloggi g-strengen er like sexy som høyhælte fotformsko ville vært. Det var vi faktisk alle enige om.

Mennene, derimot, delte seg i tre fraksjoner:

Den politiske, som mente g-strengen er en revolusjon, det største etter stemmeretten og p-pillen. Den konservative, som mente å slutte med g-streng var begynnelsen på forfallet, strake veien mot hårbusker både her og der.

Og den generøse, som presiserte at han selvsagt respekterer kvinner uten g-streng, stay ups og høyhælte sko.