– Vi har ikke mulighet til å rykke ut på alle de meldingene vi har fått i dag. Kjører vi forbi på et annet oppdrag, tar vi dem innimellom, sier operasjonsleder Ragnar Lyssand i Bergen politidistrikt.

Fra klokken 12 i formiddag til klokken 22 hadde politiet i Hordaland loggført 22 meldinger om ulovlig fyrverkerioppskyting, men har ikke maktet å ta en eneste lovbryter.

– Når fyrverkeriet er kommet opp i luften er det ikke så lett å finne ut hvor det kom fra, forklarer Lyssand.

I utgangspunktet risikerer fyrverkeribøllene å bli bøtelagt, men risikoen er liten.

– Jeg har ansvar for å bruke våre ressurser på en fornuftig måte, og da kan jeg ikke prioritere slike oppdrag. Vi registrerer dem som melder fra til oss. Dette er et stort problem hvert eneste år, og det blir ikke slutt på dette så lenge fyrverkeri er i lovlig salg.

Lussand er glad for at det ikke kommet meldinger om skader. Han presiserer at det ikke er lov å skyte opp fyrverkeri i Bergen før klokken 1800 nyttårsaften. Etter klokken 0200 1. nyttårsdag gjeninnføres forbudet.

– Innenfor bompengeringen er det helt forbudt, med noen få unntak.

– Hva skjer om dere tar noen på fersk gjerning?

– Da blir de bøtelagt. Minstebot er 2000 kroner. Og treffer vi ungdom under 18 år med fyrverkeri som bare er lovlig å selge til den over 18, så bli de tatt, sier Ragnar Lyssand.