Mange har sterke meninger om at hyttefolk på Kvamskogen gir blaffen i advarsler fra politi og brannvesen:

Jeg mener at disse hytteeierne får holde seg til lover og regler. Det er ikke noe unntak at de har masse penger og hytte på "Skogen". Loven er lik for alle.

Anonym

Har opplevd raketter frese rundt og over hytten, uvettig oppskyting har det vært i alle år. Har selv holdt meg våken til langt utpå søndagen, spesielt de årene snøen var vekke fra torvtaket med tørt gress på.

Bernar Dah l

Til alle grinebitere som klager på fyrverkeri på skoen, skaff dere et liv.

Rakettbruke r

Det største tullet er brannsjefen. I et snødekket område, hva er problemet? Men det er jo selvsagt ikke bra at en kan ha litt gøy.

Olemann

Se flere kommentarer nederst på siden.

Skadet bil og person

Klokken 22.08 lørdag måtte politiet rykke ut til Kvamskogen i Kvam kommune etter å ha fått melding om skader på grunn av fyrverkeri. En person og en bil skal ha blitt truffet av en rakett.

— Personen som meldte fra til oss sa at det hadde blitt skutt opp raketter fra nabohytten. En rakett skal ha truffet bilen til vedkommende og personen som varslet oss hadde også fått noe inn på øyet, sier lensmann Terje Kvalvik i Kvam.

Det er uvisst om skaden på øyet og skaden på bilen skyldes samme rakett. Så vidt Kvalvik kjenner til var ikke øyeskaden alvorlig, siden personen ikke ble fraktet til legesjekk.

— Vi må få slutt på dette uvesenet. Rakettoppskyting på påskeaften kan ikke fortsette, sier Kvalvik.

Ulovlig tradisjon

Lenge har det vært en tradisjon i området å skyte opp raketter på påskeaften. Politi og brannvesen gikk i går ut med advarsler mot fyrverkerioppskyting og ba om at tradisjonen ikke måtte fortsette.

Brannsjef Bjørn Johansen i Kvam kategoriserte tradisjonen med rakettoppskytingen på påskeaften som «noe forbasket tull».

Men hyttefolk ga blaffen i advarslene.

Foreløpig er det uvisst om det ble meldt om andre klager om skader etter nattens fyrverkeri. Kvalvik vil først få den totale oversikt når kollegene som var på vakt i natt, står opp senere i dag.

Ingen ble bøtelagt.

— Det kan tyde på at det vært noe mindre oppskyting i og med at vi har fått færre klager nå enn tidligere år, sier Kvalvik.

Det er totalforbud mot fyrverkerioppskyting hele året, unntatt fra klokken 18.00 til 02.00 på nyttårsaften.

Mangler respekt

Kvalvik er oppgitt over at hyttefolk likevel valgte å sende opp raketter i går.

— Det er ikke alle som respekterer loven, tydeligvis.

Politi og brannvesen vil ikke gi opp kampen om å bli kvitt den ulovlige tradisjonen.

— Det er tydelig at problemet ikke har opphørt på Kvamskogen. Vi har en jobb å gjøre der. Vi vil prøve å forebygge ved å informere folk, sier Kvalvik.

Har du erfaringer med fyrverkeri på Kvamskogen i påsken? Skriv gjerne en kommentar.