Mannen som fyrte av et nødbluss i retning politiet søndag, er ilagtet forelegg på 20.000 kroner. Det skriver BA.no.

To andre supportere må ut med 15.000 kroner hver henholdsvis for å ha hindret en offentlig tjenestemann i sitt arbeid, og for ikke å ha etterkommet pålegg om å holde seg unna sentrum.

Stoppet buss

Det begynte med at politiet i Haugaland og Sunnhordland stoppet en buss i Sveio søndag. Passasjerene var på vei til eliteseriekampen mellom Haugesund og Brann. Politiet anså dem som risikosupportere ogga dem beskjed om å dra hjem.

Bussen måtte snu og kjøre til politistasjonen i Bergen.— Vi ble møtt av minst syv politibiler på Halhjem. Politiet sto klar med skjoldog pepperspray. Det var overhodet ikke nødvendig, sier en av supporterne tilBT.

Politiet kunne ikke være mer uenige.

— De har vært veldig litesamarbeidsvillige, og det var åpenbart at det ikke er noen vits i at de skulle til Haugesund, sa operasjonsleder iHordaland politidistrikt, Gustav Landro.

Og da bussen kom frem, fyrte en av supporterne av et bluss mens han ble ført ut av bussen. Han ble umiddelbart lagt i bakken.

Risikokamp

— Det var noen bråkmakere. De varikke på vei til Haugesund for å støtte laget, sa sikkerhetsansvarlig for Brann,Knut Iversen.

Norges Fotballforbund vurderte også kampen mellomHaugesund og Brann som en risikokamp og høynet beredskapen for å ivaretasikkerheten til publikum.

Brann vant som kjent kampen 3-2 og unngikk direkte nedrykk. Sogndal må i stedet ta den tunge veien ned i 1. divisjon. Brann skal ut i kvalifisering mot Bærum eller Mjøndalen.

MÅTTE SNU: Her blir Brann-supporterne sendt hjem til Bergen.
privat
FØRES INN: Supporterne ble ført inn på Bergen sentrum politistasjon av politiet.
AUDUN HAGESKAL