Inne i halvmørket i Røkeriet var det trangt foran scenen, mens ellers i lokalet var det mulig å slenge seg ned på gulvet eller slappe av på annet vis. Skolekonsert er jo også en mulighet til en pause fra hverdagen.

Og det var ikke bare heftige rytmer og hvinende horn fra scenen heller. Antibalas er kjent for sine politiske appeller under konsertene. Og med ungdomsskoleelever foran seg, snakket de om de mange utfordringene som de nesten voksne står overfor de kommende årene.

— Alle i dette rommet kommer til å møte store utfordringer og forandringer. Da er det viktig å stå sammen, viktig å huske at musikk, fred, vennskap og fellesskap over alle grenser gir oss muligheter til å takle disse utfordringene, sa trompeteren Jordan McLean til årets første nattjazzpublikum.

Ellers la Brooklyngruppen opp til at det unge publikummet skulle være aktive under konserten, både med klapping, allsang og tilrop.

Som Antibalas grunnlegger, Martin Perna sa:

— Dette er stort party. Og dere er invitert alle sammen. Og dere kan gjøre akkurat som dere vil.

Litt av en skoletime...

STORT: Flott å være her, mente Qamay Artan (til v.) og Hamda Abdi. De to er elever ved Nygård skole og kommer opprinnelig fra Somalia. To av 800 fornøyde unge på jazzkonsert i går.