Hverdagen byr på mange utfordringer for politiet. Hendelser som de patruljen i Fyllingsdalen var med på i går ettermiddag, er alt annet en hverdagskost.

— Heldigvis opplever vi ikke sånt ofte, men det har skjedd tidligere, sier politibetjent Thor Magne Haugen ved Fyllingsdalen politistasjon til BT.

Startet med to

Det startet med et tips fra publikum rundt 15-tiden. Meldingen gikk på en mulig fyllekjører som hadde kjørt fra Esso-stasjonen ved Oasen.

Ganske riktig. I Dag Hammerskjölds vei stoppet politiet en 59 år gammel bilfører som passet til beskrivelsen. Han var på en god snurr.

— Vi tok ham med til blodprøve. Han hadde en promille på to, som er relativt mye, sier Haugen.

Politiet gjorde så noe det ikke har for vane å gjøre. De kjørte 59-åringens bil hjem og trodde saken var historie for deres del.

Men:

— To timer senere kjørte vi rundt i området ved Oasen. Vi fikk øye på samme mann og tok derfor kontakt. Han nektet for å ha kjørt bil, og fortalte at han var tilbake for å handle mat, forteller Haugen.

Ble mistenksomme

Politiet ante ugler i mosen og at historien burde etterprøves. Styrket i troen ble patruljen da de så mannens bil stå parkert ikke langt unna. Den hadde de jo nylig kjørt hjem.

Derfor tok politiet seg en runde rundt kjøpesenteret, og hva møtte patruljen da de kom tilbake? Ganske riktig, mannen de nettopp hadde snakket med. Han satt bak rattet og var på vei ut fra parkeringsplassen.

— Dermed var det ny runde på legevakten for blodprøve. Denne gangen var promillen litt lavere, ca. 1,8, forteller politiet.

Sikret seg nøklene

Mannen og bilen ble på ny kjørt hjem. Denne gangen tok imidlertid lovens voktere med seg nøklene.

— Vi antar at han har skjønt alvoret og holder seg borte fra bilkjøring nå, sier Haugen.

Mannen hadde inntil i går gyldig førerkort og er ikke tidligere tatt for promillekjøring. Nå må han vente seg et kraftig oppgjør med rettsvesenet.

— At han legger ut på ny promilletur etter å ha blitt tatt er klart skjerpende. Han kjørte også med høy promille på tidspunkter hvor det var mye trafikk, sier Haugen.