RANDI KVINGE

— Det er balsam for sjelen å vandre her. Området har alt. Rik fauna, stokkender som koser seg på vannet, og hjortetrekk i skogen, forteller leder for Krohnegården miljøforening, Terje Mikkelsen.

Begeistret for prosjektet

Han har engasjert seg sterkt for at det vakre fjellområdet mellom Fyllingsdalen og Laksevåg skal bli et flott turområde.

— Til sammen har vi brukt nærmere 100. 000 kroner på stedet, og vi er kjempefornøyd med resultatet. Nå har vi fått 288 meter sti langs vannet og badeplass med skjellsand. Turstien er også stor nok til rullestoler og barnevogner, forteller han ivrig.

Også folk som ikke kjenner området fra før har latt seg begeistre, og en glad giver har gitt to solide trebenker som skal plasseres langs stien.

— Kan du tenke deg noe mer romantisk enn å sitte og sverme på en benk her med en god flaske rødvin i solnedgang, sier Terje Mikkelsen drømmende.

Mangler bossdunker

Chris Lund bor like ved Krohnegården og er en flittig bruker av turstien. Tirsdag ettermiddag var han på luftetur i området med hunden Theo.

— Tiltaket er veldig bra, men det virker ikke helt gjennomtenkt. Det mangler bossdunker her, og i sommer fløt det over av Mc Donalds-begre og annet rask. Det var ikke særlig pent. Vi må få en ordning med at det blir satt opp bossdunker og at de blir tømt regelmessig. Når alle skal bruke badeplassen blir det også parkeringsproblemer. Folk setter fra seg bilene overalt, sier han engasjert.

Turgåeren er også betenkelig til diskusjonen om fotballbane i Krohnegården.

— Her er vi midt oppå fjellet, og hvis det kommer fotballbane mister stedet en del av sjarmen sin. Det beste hadde vært om området fikk være slik det er nå, mener han.