Dermed fremstår bydelen som den reneste Kardemomme by.

I gårsdagens avis viste vi oversikten over hvor det er flest og færrest innbrudd i boliger i Bergen. På topp lå Bergenhus med 45 innbrudd hittil i år. Helt på bunn lå Fyllingsdalen bydel. Kun to innbrudd har vært anmeldt der hittil i år, og det er hos personer som selv tilhører det kriminelle miljøet.

Patrulje hele døgnet

— Hva er det dere har gjort her i Fyllingsdalen?

— Vi velger å tro at det er måten vi har organisert ressursene på. Det er en liten stasjon med mange dyktige folk, og i tillegg til litt fleksibilitet er det en god kombinasjon. Vi har en patrulje ute hele døgnet, og de hullene vi har i vaktlisten fylles enten i samarbeid med Laksevåg eller ved at våre egne etterforskere bemanner en del av vaktene. På den måten får vi gjennomført patruljene med minst mulig ressurser. Det gir oss mer tid til andre ting, sier Steinar Myrseth, etterforskningsleder ved Fyllingsdalen politistasjon.

I tillegg følger politiet i Fyllingsdalen de lokale gjengangerne tett, og får dem fengslet så fort de har grunnlag for det. Gjengangerprosjektet i Bergen ble startet i 1997, og det har siden den gang vært en markert nedgang i antall innbrudd.

Fiks, ferdig etterforsket

— Det er et relativt lite område, og ganske oversiktlig med kun 30.000 innbyggere. Vi ser jo hvordan kriminaliteten tar seg opp når enkelte kommer ut av fengselet eller havner på kjøret. Da gjør vi noe med det.

I tillegg har de innført prinsippet «straks etterforskning» som gjelder alle saker. Det er etterforskere på jobb både dag og kveld. Sakene blir etterforsket ferdig på stedet, enten det er et trafikkuhell eller noe annet.

— Det gjør at jeg finner en ferdig etterforsket sak på bordet når jeg kommer på jobb neste morgen, og ikke bare en rapport. Det har fått saksbehandlingstiden ned.

— Hvordan er utviklingen på andre typer kriminalitet?

— Vi har stort sett nedgang over hele linjen, forteller Ørn.

— Hvordan er det å lykkes så godt med å bekjempe kriminaliteten?

— Jeg synes det er kjekt. Når en har vært så lenge i politiet som meg, så passer det godt at det ikke skjer noe.

MÅ PRIORITERE: – Vi har begrensede midler og har vært nødt til å prioritere, men vi har alltid en patrulje ute, hele døgnet, sier Steinar Myrseth, etterforskningsleder ved Fyllingsdalen politistasjon.<p/>FOTO: TOR HØVIK