Da den tidligere landslagskeeperen Halvor Dahl tok med sin sønn Magnus på håndballtrening for første gang, gjorde han det ganske klart for niåringen hvor han hørte hjemme på en håndballbane.

— Det er her du skal stå, sa pappa og pekte på målet, sier unge Dahl. Siden har han stått der i buret, og gjort den mest ensomme jobben en håndballspiller kan gjøre. En avrevet lårmuskel, en hjernerystelse, en forstuet tommel og mange overtråkk senere er han nå klar for en av sine største oppgaver som håndballspiller så langt, når Fyllingen i dag møter svenske Ystad i returkampen i cupvinnercupen.

Lårmuskelen røyk

Etter å ha levert en imponerende førsteomgang i det første møtet, ble Fyllingen til slutt tatt igjen av de langt mer erfarne Ystad-spillerne. Det endte uavgjort i Sverige. På hjemmebane har Fyllingen et enda større press på seg.

— Det er en kjempeviktig kamp, men jeg tør ikke si at det blir den viktigste kampen hittil, det gjorde jeg før cupfinalen, og du vet jo hvordan det gikk, sier Dahl og tenker på øyeblikket da lårmuskelen hans røyk under oppvarmingen til cupfinalen i Oslo Spektrum.

Legene hentet opp lårmuskelen, boret hull i bekkenet og festet muskelen på nytt. I mange måneder lå 20-åringen i ro innendørs og lengtet tilbake til buret.

- Over all forventning

— Legen var redd for at jeg skulle skli på glatten og slå opp skaden. Det var en veldig kjedelig periode. Etter rundt fem måneder kunne jeg begynne å trene tilnærmet normalt, sier Dahl.

Likevel tror han at skaden har gjort ham til en enda bedre målvakt.

— Lysten har bygget seg opp i løpet av de månedene. Jeg lå hjemme og tenkte litt, og fikk tid til å skjønne hvor viktig idretten er for meg. Man har lyst til å gi alt og vise at man er den man var, og kanskje enda litt bedre. Det har gått over all forventning, sier BI-studenten.

Savner Johnsson

Trener Anders Fältnäs mener Dahls innsats mellom stengene har vært helt avgjørende for Fyllingens suksess så langt i år.

— Han har kommet tilbake enda bedre enn han var. Det er ikke særlig trolig at vi hadde ligget der vi gjør på tabellen uten hans gode spill. Vi er sjanseløse på elitenivå uten en god keeper, sier Fältnäs.

Med Johan Johnsson ute av spill på grunn av en operasjon i albuen, har Dahl hatt presset på seg i hver eneste kamp.

— Til en viss grad liker jeg presset, men det er en fordel å ha to jevne keepere som kan pushe hverandre. Jeg savner han absolutt, sier Dahl om konkurrenten.

- Må være litt gæren

Målvakten drømmer om skikkelig feststemning i Framohallen i dag.

— I fjor var publikum veldig pyntelige. Tenk om vi kunne fylle hallen med 2000 bergensere som mister alle hemninger. Det er lov å hyle og rope på håndballkamp. Jubel og applaus gir meg inspirasjon, sier Dahl. I dagliglivet er han høfligheten selv. Alltid smilende, og ekstremt høflig. Men når han løper ut på banen våkner villdyret. U21-landslagsspilleren er kjent for å ha høy tenning under kamp.

— Men må være litt gæren for å spille. Jeg er helt i min egen verden. Etter kamp er det helt tomt, sier østlendingen.

Usikker fremtid

Etter sesongen går kontrakten til Dahl ut. Selv om han da har to år igjen av sin bachelorgrad på BI, lover han ikke at han blir i Bergen og Fyllingen.

— Så langt har jeg egentlig ikke tenkt, men jeg kan ikke love noe. Det er både en drøm og et mål å få spille i utlandet. Kommer det rette tilbundet, må jeg vurdere det, sier målvakten.

Men først venter svensk motstand i en kamp der Fyllingen må vinne for å kunne fortsette eventyret i Europa.

— Vi skal prøve å «ta det hem». Er det ikke det dere sier i Bergen?

Silje Katrine Robinson