Fyllingen Håndball frykter at de ikke skal klare kravene til Norges Håndballforbund neste sesong. Derfor ønsker de å gjøre Framohallen til en elitearena, og ber Trond Mohn om økonomisk hjelp. Prospektet er ferdig og prisen satt. Nå mangler bare finansieringen.

— Det er naturlig at vi nå snakker med den som har gitt hallen, sier styreleder i Fyllingen Håndball, Knut Waage, og sikter til Trond Mohn.

For det er en del endringer som må til for at Framohallen skal bestå arenakravene for neste sesong. Nye tribuner, nytt gulv og TV-tårn er bare noe av det som trengs.

  • Dersom vi skal få elitehall koster det ca. 14 millioner kroner, forteller daglig leder i Framohallen, Odd Hansen.

Men Framohallen er først og fremst en breddehall, så det er langt fra sikkert at Fyllingen vil få de midlene de trenger. De vil uansett måtte fornye hallen på enkelte områder.

  • Et nødvendig alternativ for hallen generelt vil komme på tre millioner, forklarer Hansen.

Hjemmekamper i «dalen»

Dersom man ender opp med det siste alternativet, mener Hansen det er stor sannsynlighet for at Fyllingen-herrene spiller hjemmekampene sine i Haukelandshallen neste sesong. Det er Knut Waage, enig i.

  • Ja, i verste fall blir det spill i Haukelandshallen, nikker han.

Dette er ikke ønskelig for verken Fyllingen eller breddeidretten. Elitekamper krever nemlig hele hallkapasiteten, noe som vil ramme utøvere som trener der.

  • Det betyr jo at vi annenhver onsdag må oppta hele hallen. Det er ikke bra for Haukelandshallen eller lagene som hører hjemme der, forklarer Waage.
  • Dessuten foretrekker spillerne Framohallen. Haukelandshallen er for lite intim.

Drømmen er at de neste sesong kan legge håndballgallaene til Fyllingsdalen. Håndballfestene trekker nemlig flere tilskuere, og Fyllingen fikk dobbelt så mange håndballglade publikummere i Haukelandshallen som det de pleier å trekke hjemme i Framohallen.

  • Det er vanskelig å si om det er fordi det er dobbeltkamp, eller om det har noe med beliggenhet å gjøre, sier daglig leder i Fyllingen, Eva Jørs.

Hun mener at de faste tilhengerne foretrekker Framohallen. Og det er nettopp derfor Fyllingen satser på å klare arenakravene.

Involverte TV 2

Tidlig i planleggingen ble TV 2 involvert i prosjektet.

— Det stemmer. Vi fikk se noen tegninger i fjor, bekrefter produsent i TV 2, Erik Libæk Hansen.

Nå håper han at TV 2 også blir involvert i sluttfasen.

  • Det at vi blir involvert forenkler ting både for oss og arrangøren. Det er ikke alltid arkitekter tenker på det vi gjør, forklarer produsenten, som nå håper å få se de ferdige tegningene
  • Det er selvsagt ønskelig å gjøre det enklest mulig for TV 2. Det er vel slik at jo lettere det er å produsere, jo lettere er det å velge å sende våre kamper på TV, konkluderer Waage.
  • Og hvordan ligger det an med finansieringen?
  • Det gjenstår å se. Men jeg har en god magefølelse.

Og dersom den magefølelsen er riktig, skjer utbedringene allerede i sommer.

Odd Mehus