— Målet er å komme til sluttspillet og prøve å gjøre det godt der. Vi bør ha en reell sjanse til å komme videre nå, fastslår Harald Reinkind (16).

I helgen var Fyllingen hjemmelag for andre runde i serien, og der fikk gultrøyene med seg skalpen til Figgjo, Arendal og ikke minst byrivalene Lyngbø.

Frimerke

Kampen mot Lyngbø ble den klart tøffeste for Fyllingen-guttene. Til pause lå de under, men etter hvilen tok de tak i kampen og snudde den.

— Vi måtte sette forsvaret vårt og være tøffe og aggressive i forsvar. Samtidig måtte vi sette sjansene foran. Det var en slitekamp, men det er ekstra gøy å vinne de kampene, synes Harald.

En av taktikkene som hjalp snuoperasjonen var å sette frimerke på Lyngbø-spilleren Eivind Tangen.

— Han er helt klart den beste spilleren deres. Planen var å få stoppet ham, så skulle vi klare å ta oss av resten, forteller Harald.

Med merke på Eivind begynte Lyngbø å slite mer i angrep. Fyllingens målvakt Morten Hatlen hadde også noen solide redninger som bidro til at laget kom opp i føringen.

— Vi spiller som et lag. Vi har ikke en spiller som scorer 15 mål i kampene. Kanskje vi har en fordel der. Det hjelper ikke om motstanderne setter frimerke på en eller to spillere, vi har mange som kan gjøre det bra, konstaterer Harald.

Lagt grunnlaget

Fyllingens 16-årslag viser at det gror godt bak elitelaget. Så langt har de vunnet det meste av lokale turneringer, og de har også en Peter Wessel Cup-seier å se tilbake på.

Med tre runder igjen å spille av landsserien, er de også i rute til å gjøre det bra i konkurranse med mange av landets beste 16-årslag.

Neste runde spilles 6.-7. september. Da skal Fyllingen til Stavanger for å møte hjemmelaget, Stord og Gausdal. Deretter blir det landsseriepause frem til midten av februar, før det hele avsluttes i midten av mars.

— Vi har i alle fall lagt grunnlaget og vunnet alle fem kampene våre til nå. Så nå må vi bare holde konsentrasjonen i de neste rundene, tror Harald Reinkind.

FLYR HØYT: Harald Reinkind og Fyllingens gutter 16 troner på toppen av tabellen etter to runder spilt i landsserien i håndball.
SOLID: Fyllingen-målvakt Morten Hatlen var solid i kampen mot Lyngbø og hjalp til med å holde laget inne i kampen.