Stoda var alt annet enn lystelig da Knut Waage presenterte et rekordunderskudd på drøyt 800.000 kroner på årsmøtet for et snaut år siden. Når samme mann legger frem tallene for 2007 på årsmøtet 11. mars, er bekymringsrynkene borte.

— Det blir noen kroner i pluss. Ikke mange, men dog, smiler styrelederen.

Han peker på flere mellomstore sponsorer som hovedårsaken til en vellykket snuoperasjon.

— NHFs måte å håndtere vårt forrige årsregnskap på, er vi aldri blitt fortrolig med. Litt smidighet fra Oslo, og vi ville hatt et bokført overskudd i 2006 òg, understreker Waage.

Han sikter til millionen som kom fra Trond Mohn rundt årsskiftet 2006/07 - men som ikke ble akseptert av Norges Håndballforbund som inntektsført for regnskapsåret 2006.

I stedet kom den syvsifrede gaven inn i Fyllingen-kassererens bok tidlig i 2007 - og vips så var negativ egenkapital snudd til positiv. Men som en følge av for sein bokføring: minus to poeng ved oppstarten av eliteserien 2007/08.

— Vi har jobbet hardt for å snu minus til pluss. Og vi jakter fremdeles på flere samarbeidspartnere.

— Noen spesielle?

— Ja. Fyllingen Håndball har altfor få av de minste sponsorene, de som bidrar med 20.000-30.000 kroner årlig. Får vi tak i 20-30 av de, er grunnmuren på plass. Da blir vi mindre sårbare dersom en større sponsor plutselig skulle trekke seg.