Operasjonsleder i Sogn og Fjordane politidistrikt, Stig Inge Hauge, kan fortelle at en mann ble funnet våt og forkommen i strandkanten i sentrum av Svelgen i natt.

— Mannen fortalte at han hadde vært ute i båt med flere personer i natt, sier Hauge til bt.no.

Det var i 3.30-tiden natt til lørdag at politiet fikk melding om den angivelige kantringen.Den 22 år gamle mannen varslet politiet om at han hadde vært om bord i en båt som hadde kantret i havnebassenget. Det skulle være fem til sju personer om bord i båten, og han var den eneste som hadde klart å komme seg i land.

Og med det ble en større leteaksjon satt i gang, med et Sea King redningshelikopter, mannskaper fra politiet og Røde Kors og fra industrivernet på Elkem i Svelgen. Totalt jobbet et mannskap på rundt 20 personer med aksjonen.

— Vi gjorde søk langs stranden og til sjøs, men fant ingen båter eller gjorde noen observasjoner som kunne understøtte historiens hans, forteller Hauge.

Leteaksjonen ble derfor avsluttet like før klokken ni i morges.

Mannen skal ha vært tydelig ruset da han tok kontakt med politiet i natt. Operasjonsleder Leif Bell sier til NTB at det er for tidlig å kommentere om mannen kan forvente seg en reaksjon dersom det viser seg at det var falsk alarm