– I natt har vi tatt tre promillekjørere til lands, og tre til vanns. Det er mer enn normalt, sier Inger Myrtvedt, operasjonsleder ved Hordaland politidistrikt. Også i Sogn og Fjordane har politiet tatt flere fyllekjørere.

Det begynte klokken 23:34 da en tydelig beruset mann ba om å få låne telefonen til en forbipasserende ved Bystasjonen, før han satte seg i en bil og kjørte. Politiet ble varslet og den 23 år gamle mannen ble pågrepet i Møllendalsveien.

Jaktet med hunder

Klokken 02:42 i natt kom en bil kjørende mot kjøreretningen i Sandslimarka. Føreren stoppet da det kom en møtende bil, og løp til skogs. Etter å ha søkt i skogen med hunder fant politiet den 23 år gamle mannlige føreren.

Ved 04:30-tiden i natt rykket politiet ut til en bil som sto midt i veien ved Riplegården.

– Bilen seg sakte fremover og vi fikk ikke kontakt med føreren. Han var veldig ruset og er nå innlagt på Haukeland, forteller Myrtvedt.

Båtfyll på Os

Politibåten sjekket i natt flere båtførere i området rundt Os.

Klokken 01:01 ble en 49 år gammel mann tatt med ved Strøne. En ny fører ble stoppet ved Øyro klokken 02:33, og en tredje ved Halhjemsosen klokken 04:34.

– Den siste var en mannen på 23 år som blåste til godt over 2 i promille, opplyser operasjonslederen.

Kjørte av veien

Politiet fikk i natt melding om merkelig kjøring i Florø sentrum like før klokken 01:30. En patrulje sanset bilen og det viste seg at sjåføren var alkoholpåvirket og at bilen var stjålet.

I Luster rykket politiet ved 02-tiden ut til en gjeng med ungdommer som oppførte seg svært truende utenfor et bolighus. Da de fire ungdommene fikk øye på politiet kjørte de fra stedet, men havnet raskt utenfor veibanen. Ingen kom til skade i utforkjøringen, men politiet mistenker promillekjøring.

Et lyspunkt

Politiet i Selje i Sogn og Fjordane hadde promillekontroll fra klokken 02:00 til 03:00. 32 bilførere ble kontrollert og alle var edru.