Den 53 år gamle yrkessjåføren skulle kjøre et vogntog på 50 tonn fra Vaksdal Mølle til Stranda på Sunnmøre i september i år. Ifølge dommen som ble avsagt i Nordhordland tingrett denne uken, begynte han å smake på akevitten allerede mens bilen sto parkert på Vaksdal.

Etter en stund fikk han beskjed om å flytte det parkerte vogntoget, og bestemte seg for å kjøre til Ostereiedet. På veien sneiet han borti autovernet, og på Norhordlandsbroen ble han stoppet av politiet.

Ifølge politibetjenten som stoppet ham var yrkessjåføren da godt beruset, med sløv tale, rennende øyne og ustø gange. I førerhuset fant politet en nesten tom flaske akevitt.

Blodprøven viste at mannen hadde en alkoholkonsentrasjon på 1,83 promille i blodet, noe den dømte stilte seg totalt uforstående til i retten.

Et så høyt promillenivå fører vanligvis automatisk til fengsel, og siden mannen har gjort seg skyldig i flere brudd på veitrafikkloven tidligere, fant retten ingen grunn til å behandle ham mildt.

I 2002 ble han dømt for uaktsomt bildrap i Gulating lagmannsrett. I 2005 fikk han bot for uaktsom kjøring, og i 2006 og 2007 ble han bøtelagt for brudd på hviletidsbestemmelsene.

Nordhordland tingrett fant at 30 dagers fengsel var passende straff for vogntogsjåføren, som i tillegg mister sertifikatet i to og et halvt år.

53-åringen er ikke lenger yrkessjåfør.