Ved midnatt natt til torsdag ringte den 36 år gamle mannenetter hjelp.

— Han sa han hadde fått en lekkasje i båten, og vi sendteen redningsskøyte, opplyser redningsleder Ben Wikøren vedHovedredningssentralen i Sør-Norge.

Rundt to timer tidligere hadde mannen kjørt båten på grunn vedHovden utenfor Fedje. Båtføreren hadde med seg en hund, men var ellers alene isjarken.

Reddet av los

Også losfartøyet «Los 116» ble varslet om den grunnstøttesjarken.

— Vi var på et oppdrag i nærheten, og satte kursen mot denantatte havaristen. Båten sto ikke lenger på land da vi kom frem, men tok innvann, forteller losoldermann Kjell-Asle Djupevåg i Vestlandetsjøtrafikkavdeling.

Losbåten slepte havaristen inn til kai ved Rongsvåg påFedje.

— Vi skulle til å pumpe ut vann fra båten, menredningsskøyten kom og overtok. Da lå båten allerede ganske lavt i vannet, oghadde sunket hvis ikke lensingen hadde kommet i gang, sier Djupevåg.

Promille

Rundt klokken 02 ble politiet bedt om å komme til stedetfordi båtføreren åpenbart var beruset. Politiet i Nordhordland ble plukket oppav losbåten for å komme seg til øyen.

— Da vi kom til stedet rundt klokken 03.30 blåste mannentil 2,04 i promille på alkometeret, sier operasjonsleder Terje Hilland iHordaland politidistrikt.

Det ble også tatt blodprøve av mannen før han fikk forlatestedet. Saken vil bli videre etterforsket av politiet.

Mannskapet på redningsskøyten «Kristian Gerhard Jebsen» vilforsøke å tette lekkasjen når det blir lyst.

— Nå ligger vi ved siden av båten og lenser. Vi har ikkevært nede med dykkere ennå, så vi vet ikke hvor omfattende skadene i baugen er.Båten må etter hvert slepes til verksted, sier skipper Bjørn Berg.