Klokken var 06.15 i morges da politiet fikk melding om utforkjøringen på en smal sidevei ned mot Spjeld på Sotra.

Hang mellom huset og veien — Bilen kjørte ned støpekanten og havnet delvis oppå hustaket. Taket på huset går i flukt med veien. Det var om lag en meter mellom støpekanten og taket. Der hang bilen. Under den var det tre meter loddrett ned, forteller politibetjent Jan Fretheim ved Askøy lensmannskontor til bt.no.

Det skal ikke ha vært folk i huset.

– Vi så i alle fall ingen som kom ut fra huset i kaoset. Hadde jeg fått en bil på taket så hadde nå jeg kommet ut for å se på den, mener Fretheim.

Prøvde å trekke bilen opp Fretheim sier at det var surt og sluddbyger ved Spjeld i morges. Bilen hang så løst mellom støpekanten og huset, at det ikke var forsvarlig å gå ut i den.

Da politiet kom til stedet, prøvde en person å trekke bilen opp på veien igjen med en firhjulstrekker. Det gikk ikke. Viking måtte bruke kranbil for å fjerne bilen. Veien var sperret frem til klokken 07.30. En del folk kom derfor for sent på arbeid.

Tre til blodprøve Det var minst to personer i bilen da den kjørte utfor. I tillegg kjørte en mann firhjulstrekkeren. De tre karene skal ha vært i slutten av tjueårene og begynnelsen av trettiårene.

Alle tre ble tatt med til legevakten i Sund for utvidet blodprøve. Politiet mistenker ingen av dem for å ha vært edru.

En 27 år gammel mann skal ha tilstått å ha kjørt Chrysleren.