Tragedien i Lærdalstunnelen skjedde ved 14-tiden i går. Den 23 år gamle mc-føreren fra en bygd i Sogn, var i live da ambulansepersonell kom til stedet. Han ble fløyet med luftambulanse til Haukeland universitetssykehus, men døde kort tid etter ankomst.

— Vi har siktet mannen som kjørte bilen for uaktsomt drap. Mannen blåste rødt på stedet, og det er tatt blodprøve av ham for å fastslå promillen, forteller politiadvokat Terje Gjertsen i Sogn og Fjordane politidistrikt til BT.

Skader på bilen og funn på åstedet gjør at politiet er sikre på at de har tatt rett mann.

Bilføreren ble selv sendt til sykehuset i Lærdal for behandling.

— Han er påført bare lettere skader, sier Gjertsen.

Ved 20-tiden i går kveld startet politiet avhør av mannen. Han ble da også gjort kjent med at kjøreturen hans hadde krevd et menneskeliv.

— Han har forklart seg, og sier at han husker svært lite fra kjøreturen. Mannen erkjenner likevel at det var han som kjørte ulykkesbilen. Han erkjenner også at han hadde drukket alkohol før kjøreturen, sier Gjertsen. Bilføreren hadde gyldig førerkort, som nå er beslaglagt.

— Mannen er nå løslatt, forteller Gjertsen.

Det var ingen vitner til selve påkjørselen, som skjedde vel 900 meter inne i Lærdalstunnelen. Den omkomne motorsyklisten var på veg mot Aurland. Da promillekjøreren skar over i hans kjørebane hadde 23-åringen ingen mulighet til å unngå det kraftige sammenstøtet.

Lærdalstunnelen var stengt i flere timer etter ulykken. Det forårsaket naturlig nok lange køer.

<b>DØDSULYKKE:</b> Føreren av denne motorsykkelen omkom i sammenstøtet med en fyllekjører i Lærdalstunnelen lørdag.
Sogn Avis