— Jeg burde nok tatt fra henne bilnøklene, men trodde ærlig talt ikke hun skulle fyllekjøre to ganger samme kveld, sier politiførstebetjent Terje Hilland ved Lindås og Meland lensmannskontor.

Ville overnatte i bilen

Terje Hilland og kollegene fikk klokken 22.10 lørdag melding om vinglete kjøring i Meland.

— Vi stoppet bilen i Isdalstø i Lindås. Føreren innrømmet å ha drukket.

Den 32 år gamle kvinnen ble kjørt til Bergen politikammer. Her ble det tatt såkalt utåndingsprøve.

— Hun hadde 1,7 i promille, forteller førstebetjenten.

Kvinnen ble umiddelbart fratatt førerkortet, og fikk klar beskjed om at bilkjøring nå var uaktuelt for hennes del.

— Det problematiske var at kvinnen ikke hadde noe sted å overnatte. Den nye boligen hennes var først klar for innflytting neste uke. Hun spurte derfor pent om hun ikke kunne få overnatte i bilen sin, forteller Hilland.

Opp med panseret

Politiet syntes synd på den berusede kvinnen, og gikk til slutt med på å gi henne tenningsnøkkelen. Toyotaen hennes sto da parkert i Isdalstø.

— Vi ville sikre oss at hun ikke fyllekjørte igjen. Derfor åpnet vi panseret og trakk blant annet ut alle ledningene til fordeleren.

— Gjorde dere noe mer?

— Nei, vi kunne jo ikke drive hærverk heller. Hun hadde lånt bilen av en venn. Vår tanke var at vedkommende ikke skulle få problemer med å hente den neste dag. Vi beslagla derfor ikke ledningene, sier Hilland.

Kvinnen var svært beruset, men gjennomskuet likevel politiets motortriks.

— Klokken 2.30 traff vi tilfeldigvis bilen på riksvei 565 i Lindås. Vi la oss på hjul, og klarte å stoppe den ved bomstasjonen på Nordhordlandsbroen.

To fatøl

Kvinnen var da på vei til Bergen. Hun var alt annet enn edru.

— Faktisk kjørte hun med en ølflaske mellom knærne. Det viste seg at promillen hadde steget siden sist måling. Nå hadde hun 1,8, sier Hilland.

Kvinnen forklarte at hun hadde drukket to fatøl etter at politiet forlot henne på parkeringsplassen.

— Hun kan selvfølgelig ha fått hjelp til å fikse bilen, men vi tror egentlig ikke det.

Det hører til sjeldenhetene at politiet tar samme person for fyllekjøring to ganger samme kveld.

— Heldigvis opptrer de fleste fornuftig etter å ha blitt stoppet. Denne episoden viser vel at man har problemer med å tenke klart med tett oppunder to i promille, sier politiførstebetjenten.

DOBBEL PROMILLE: Det hjalp ikke at politiet drev sabotasje på kvinnens bil. Hun klarte likevel å bli tatt for promillekjøring to ganger på fire timer.<p/>ILLUSTRASJON: SVEN TVEIT