Kollisjonen ble meldt klokken 21.01, opplyser politiet.

Bilen fikk store skader og måtte taues bort fra stedet. Sjåføren, derimot, kom nesten uskadet fra det hele. Han var alene i bilen. En tredje bil var også involvert, men denne fikk kun småskader.

Passasjerene uskadet

Passasjerene i vogn 209 var like hele etter smellen. Bybanen kjørte videre til neste stopp etter sammenstøtet, med passasjerene om bord.

Vognen fikk moderate skader og tas ut av drift for reparasjon, ifølge operasjonsleder Asbjørn Andersen ved Hordaland politidistrikt.

Politi, ambulanser og brannfolk ble sendt til ulykkesstedet, midt i krysset på Danmarks plass, like sør for Bergen sentrum.

Bybanen var på vei fra sentrum mot Nesttun da kollisjonen skjedde. Fyllekjøreren kom fra Damsgård-siden ut i krysset.

Rattfyll

Føreren (38) av personbilen hadde drukket, ifølge politiet. Mannen blåste rødt i en alkoholmåler på stedet. Han ble fraktet til legevakten, der han må avgi blodprøve. Mannen har ikke førerkort.

Sjåføren sa til politiet på stedet at han trodde han hadde grønt lys, men at han kan ha sett feil.

Kollisjonen førte med seg en del oljesøl, og brannvesenet har strødd sand i veibanen.

Bybanens avganger blir ikke forsinket som følge av uhellet.

Traff annen bil

Etter at fyllekjøreren traff Bybanen, ble bilen hans slengt mot en annen bil. Føreren av denne bilen, en mann på 20 år, kom kjørende fra Fana og inn i krysset da det smalt. Han bremset ned da han så hva som skjedde, men ble likevel truffet.

— Den første bilen spratt tilbake da den traff Bybanen, og traff min bil i høyre side. Men bilen min er kjørbar, sier mannen til bt.no.

Per Christian Sæbø var vitne til hele hendelsen, og var førstemann til å varsle politiet.

— Jeg løp bort til en patruljebil som tilfeldigvis sto et lite stykke unna. Plutselig var stedet fullt av brannbiler og alt mulig, sier han.

Han forteller at førerne i de to involverte bilene, samt bybanesjåføren, alle kom seg raskt ut av kjøretøyene, og at ingen hadde synlige skader.

Saken oppdateres.