Det var i 04.15-tiden natt til 16. juni i år at den 29 år gamle mannen fra Malibu, California, bestemte seg for å flytte bilen han hadde stående på Ole Bulls plass.

For at risikoen skulle være minst mulig, kjørte han Porsche Carreraen sakte i første gir. Han har forklart at det aldri var snakk om å kjøre bilen noe lenger, han skulle bare flytte den.

Politiet i Bergen er likevel ikke imponert over mannens dømmekraft.

Ved utåndingsprøven tatt 04.47 ble det nemlig klart at 29-åringen hadde en promille på 0.9.

I dommen heter det at sakte kjøring og kort strekning begrenset farepotensialet, men at fare likevel lett kunne oppstått fordi det ferdes mange berusede mennesker i området på denne tiden.

Ved promille over 1,5 skal det reageres med ubetinget fengsel og en bot som tilsvarer halvannen brutto månedslønn.

Med det som utgangspunkt har retten valgt å gi mannen betinget fengsel med en prøvetid på to år, men gir ham ingen rabatt på boten.

Han har oppgitt en inntekt på i overkant av 200.000 dollar i året i sitt yrke som skuespiller. Med en kurs på 5,6 kroner per dollar, har retten kommet frem til at 144.500 kroner er en passende straff.

I retten fremheves også at amerikaneren har vist stor vilje for å gjøre opp for ugjerningen sin. Blant annet har han kommet to ganger fra California til Bergen i anledning saken.

29-åringen er fratatt muligheten til å kjøre bil i Norge de to neste årene.