— Hva er det som går av folk, spør en fortvilet operasjonsleder Kjell-Tore Aarnæs ved Hordaland politidistrikt. Siden klokken 22.00 i går kveld har han registrert 112 utførte oppdrag i loggen sin. Deriblant 49 ordensforstyrrelser, og syv legemsfornærmelser. Det er mye.

Lo av kvinne, sparket

Aarnæs lister opp fem av legemsfornærmelsene i løpet av natten:

00.43: Mann slått ned på Nye Ugla, i påsyn av politibetjenter. De har rykket ut etter melding om tumulter. Mannen som slo, får seg et forelegg på stedet. Mannen som ble slått, får seg formodentlig et blått øye.

00.49: Masseslagsmål utenfor Café Clue på Tårnplass. Tre fornærmede blir fraktet til politikammeret for å forklare seg. To personer anmeldes. Det er uvisst hva som tente gnisten som førte til gruppeknuffingen.

01.32: Mann slått ned i Skostredet. Må fraktes til legevakten etter det ublide møtet med en hard knyttneve, men ønsker ikke å anmelde forholdet. Gjerningsmannen ikke pågrepet.

02.51. Mann skallet ned på Torgallmenningen. Også denne personen må til legevakten. Mannen har anmeldt forholdet.

05.11: 24 år gammel dame sparker mann i skrittet, angivelig fordi mannen lo av henne.

— Da la han nok uansett ikke lenger, kommer det noe tørt fra Kjell-Tore Aarnæs.

Studentbråk

Operasjonslederen sier det blir ekstra mye å gjøre når studentene er kommet til byen.

— Av de 49 ordensforstyrrelsene, tror jeg nok det står studenter bak en god del. Du vet, vorspiel, nachspiel, høy musikk og det der. Men volden er det stort sett lokale helter som tar seg av, sier han.

Forrige helg var det like ille. Nå har politiet satt inn ekstramannskaper for å ta unna fyllebråket i helgene.

— Natt til lørdag går det stort sett greit. Lørdagsnatten, derimot...