Også representanter fra Grieghallen skal delta på evaueleringen. Hele arrangementet skal gjennomgås fra A til Å før det blir klart om det åpnes for fremtidige Zap-parties i Bergens storstue.

— Vi vil gjøre en grundig vurdering før vi bestemmer oss for om vi vil si ja til noe slikt i fremtiden, sier arrangementssjef Rolf Skogstrand i Grieghallen.

- Politiet må ta skyld

Club Security mener politiet må ta sin del av skylden for at festen kom ut av kontroll, og vil ha seg frabedt å bli kalt umodne og useriøse.

— Hovedproblemet var at politiet ba om én kø, noe som gjorde det nesten umulig for vaktene å få oversikt. Vi ba flere ganger om at vi måtte ha flere køer, men ble avvist, sier Jan Erik Espeland i Club Security.

Han benekter politiets beskyldninger om at vaktene slapp inn egne venner.

— Gjennomsnittsalderen vår er 26 år. Vi er ikke umodne. Ingen av oss har venner blant 16-åringer. Det er politiet selv som har godkjent oss som ordensvakter, sier Espeland.

Han påpeker at det var vakter også fra andre selskaper på plass, i tillegg til en rekke politifolk.

BT har snakket med foreldre til tenåringer som var i Grieghallen fredag kveld. De føler seg lurt av arrangørens løfte om et rusfritt arrangement.

Flere av ungdommene ble i tillegg rundstjålet for verdisaker i garderoben mens de var inne og danset. En 17 år gammel jente ble frastjålet bankkort, mobiltelefon og flere hundre kroner i kontanter fra en bag i garderoben.

- For dårlig sikkerhet

Svein Storebø er en av foreldrene som er opprørt over det dårlige vaktholdet. Også hans datter ble bestjålet i garderoben under Zap-partyet i Grieghallen.

— Det er klart at arrangøren har et ansvar. Når ungdommene leverer inn verdisaker i en betjent garderobe, må de gå ut fra at det blir tatt vare på. Dette er for dårlig, sier Storebø.

Han reagerer på at foreldrene ikke kan stole på at sikkerheten blir ivaretatt på en fest som skal være rusfri.

— Man kan selvfølgelig spørre seg om hvor foreldrene er når fulle tenåringer raver rundt utenfor Grieghallen. Men vi bør kunne forlange at arrangøren har en viss kontroll, sier Storebø.

Daglig leder Espen Thømming i firmaet Zaplife, som står bak Zap-festene, er overrasket over at det gikk så galt fredag kveld.

— Vi har arrangert over 40 slike fester tidligere, og har aldri opplevd noe slikt. Det er klart at foreldre skal kunne føle seg trygge på at festene våre er rusfrie, det er det som er hele poenget. Men det er vanskelig for oss å gardere oss mot at fulle ungdommer oppholder seg utenfor inngangen. Jeg vet ikke hvor mange som ble tatt innenfor dørene, men har vanskelig for å tro at det kan ha vært mange, sier Thømming.