— Det er egentlig ikke spesielt mange tilfeller når vi tenker på at det er helg, det er natt til søn-dag og det er fortsatt en lys årstid, sier operasjonsleder ved Hordaland politidistrikt, Ragnar Lyssand, til bt.no.

— Det er på denne tiden det er desidert størst aktivitet på «byn». Det er beruselse, slåssing og forstyrrelse av den alminnelige fred og ro.

Totlat syv personer måtte overnatte i fyllearresten etter nattens «utagerende» festing.

Også i Sogn og Fjordane ble det vel hett i toppen på enkelte unge menn etter alkoholinntak over det de åpenbart var i stand til å mestre.

— En mann har fått merker på halsen etter at han ble tatt strupetak på i et basketak i Sandane, forteller operasjonsleder ved Sogn og Fjordane politidistrikt, Olaug Holme, til bt.no.

— Det er Sandane-dager og der det er mange unge menn samlet, må en vel nesten bare regnet med litt fyll og slåssing.

Ytterligere to menn, en av dem kun 16 år, ble tatt med av politiet og anmeldt for forstyrrelse av den offentlige ro og orden. Samme skjebne led en mann i 20-årene i Florø.

— Han fikk en overnatting på statens bekostning i natt, sier Holme.

Også i Førde ble en mann i 20-årene plassert i drukkenskapsarresten etter at han hadde erstat-tet vettet med alkohol.

På en natt som denne var det, nær selvsagt, også slåsskamp i Førde. En mann i 20-årene og en i 30-årene barket sammen for å løse konflikter på mindre sivilisert vis. Det endte med kul i hodet og smerter i en tommel for en av dem.