Lørdag ettermiddag er fylkesvei 48 mellom Tysse og Gaupholm i Samnanger igjen åpen for trafikk.

— Denne er nå åpen, sier trafikkoperatør Ove Amundsen i Statens vegvesen lørdag kveld.

Hvilke veistrekninger er du minst fornøyd med? Del din mening i kommentarfeltet eller tips oss om trafikk-trøbbel på 2211.

Fylkesvei 48 var i en periode helt stengt ved Sætrevik etter et ras på undersiden av veien.

E16 blir derimot stengt hele helgen, noe som de de siste dagene har ført til tidvis trafikkaos på fylkesvei 7 i Hardanger. Også lørdag ble det kaotisk på fylkesveien, etter at en trailer satte seg fast i Hansagjeltunnelen og sperret veien i flere timer.

- Ser rolig ut i kveld

Lørdag kveld er fylkesvei 7 åpen og det ser foreløpig rolig ut på veiene i fylket, ifølge vegvesenet.

— Etter det vi kjenner til ser det veldig bra ut og alt fungerer normalt. Vi forventer en del trafikk i Hardanger etter Skarverennet, men det blir kanskje mest i morgen formiddag, sier Amundsen.

I morgen forventer vegvesenet god trøkk på de smale veiene i Hardanger.

— Bilister som kjører Bønes-Brynnes må nok stå og stange, tror trafikkoperatøren.

Alternative ruter

For dem som ikke må kjøre Hardangervidda anbefaler han alternative ruter i søndagsrushet:

— Har du personbil og kjører fra Oslo mot Bergen har du mulighet til å kjøre til Dale, ta fylkesvei 569 til Modalen og så E39 fra Lindås til Bergen. På fylkesvei 569 er det lave tunneler, noe som gjør at høye biler og trailere ikke kan kjøre her, sier Amundsen.

— Det går også an å kjøre inn til Odda, ta Folgefonntunnelen mot Rosendal og så kjøre på den nye veien til Jondal og ta fergesambandet Jondal-Tørvikbygd, for deretter å kjøre til Norheimsund og over Kvamskogen.