Paul M. Nilsen informerte i dag fylkesutvalget om at han slutter som fylesrådmann i Hordaland fylkeskommune i løpet av året.

Nilsen, som har vært fylkesrådmann i Hordaland siden 1996, blir ny administrerende direktør i Bybanen AS.

— Jeg har vært fylkesrådmann lenge, og sa til fylkesutvalget i dag at jeg tror det er greit både for meg og fylkeskommunen å få nye krefter i denne posisjonen nå. Selv om alle kanskje ikke er enig, så er det for sent den dagen de er enig, sier Nilsen til bt.no.

- Hadde flaks

Han er fornøyd med sin nye jobb.

— Jeg var så flaksen at det var en veldig grei stilling ledig, som noen ønsket meg inn i, sier han.

Det er foreløpig ikke avgjort når han slutter som fylkesrådmann for å begynne i den nye stillingen.

— Jeg har noen store oppgaver som jeg har forpliktet meg til å følge opp, og blir kanskje i stillingen til mot slutten av året, sier den avtroppende fylkesrådmannen.

Bitt av bybanebasillen

- Hvordan blir det å bli bybanedirektør?

— Jeg er bitt av bybanebasillen jeg også, så det er en ønskejobb. Som fylkesrådmann er jeg opptatt av finansieringen av byggetrinn tre, som jeg skal arbeide for å få brakt i havn på en god måte. Gitt at det lykkes, får jeg gleden av å ta mot prosjektet i den andre jobben. Jeg føler meg priviligert.

- Hva blir viktig å ta tak når du begynner i i den nye jobben?

— Det er flere ting. Det er viktig å gå gjennom grensesnittet mot Fjord1 Partner, Skyss og bybaneutbygging, slik at det samarbeidet fungerer på best mulig måte. Bybanen AS må både være best mulig skikket til å gjøre jobben de har i dag, og til å ta i mot flere oppgaver, i forbindelse med at Bybanen blir videre utbygget.

Vil ha bane mot Åsane

Fylkesrådmannen håper bygging av Bybanen til Flesland går i orden.

— Jeg håper også at det skal bli mulig gjennom ny, sentral politikk å finansiere utbygging direkte mot nord, der er kollektivbehovet størst, sier Nilsen.

I vedtaket sitt sier bybanestyret at Nilsen er svært godt kvalifisert både med tanke på lederegenskaper, faglig bakgrunn og kjennskap til Bybanen i Bergen.