Det begynte for alvor 1. juli. Statoil offentliggjorde planene om å bygge gasskraftverk på Mongstad. Naturvernforbundet og Bellona raste. Men fylkesordfører Torill Selsvold Nyborg (KrF) var glad for Statoils planer.

— Jeg går ut ifra at regjeringen vil gi de nødvendige tillatelser til dette prosjektet som jeg ser som et viktig industri- og miljøprosjekt, sa hun til BT.

Setter regjeringen i fare?

Etter at hun i går gjentok synspunktet til NRK Hordaland har blant annet Hordaland Venstre reagert.

— Dette er et politisk kvantesprang fra KrFs side som setter regjeringssamarbeidet i fare, skriver nestleder i Hordaland Venstre Jan-Christian Kolstø i en pressemelding.

I regjeringspartienes samarbeidserklæring står det at regjeringen bare vil godta CO2-frie gasskraftverk.

— Saken har vært parkert så lenge. Det må finnes en gyllen middelvei. Vi må utvikle de ressursene vi har i regionen, forklarer Selsvold Nyborg til BT, og legger til at flertallet i fylkesutvalget har anbefalt olje- og energiministeren se positivt på søknaden fra Statoil.

Ga ikke full støtte

Mest storm ble det likevel etter at hun hadde hørt på talen Carl I. Hagen holdt på Levende Ord for to uker siden. Etter det skrev BT at hun ga full støtte til Hagen, og at hun ikke reagerte på verken Israels-synet eller synet på muslimer.

— Der ble jeg feilsitert i BT. I lokallagene, som jeg besøker ofte, er det mange som mener vi burde skjerpet Israel-profilen. Derfor reiste jeg til Levende Ord for å høre hva Hagen skulle si. Men ha sa ikke noe uventet. Det var renspikka Frp-politikk, sier hun.

Har ingenting å utsette

Hun forteller at selv om hun viderebringer synspunktene til de mest Israels-vennlige medlemmene, har hun ikke selv hatt noe å utsette på KrFs Israels-politikk.

Siden juni har Selsvold Nyborg vært omtalt 20 ganger i BT. I de riksdekkende avisene Aftenposten, Dagbladet, Dagsavisen, Dagens Næringsliv og Klassekampen samt NTB er det samlet sett bare Vestfold som har en fylkesordfører som har vært oftere omtalt. Det skyldes ene og alene saken om salget av Østre Bolærne.

— Hvorfor har du vært så ofte i mediene i sommer?

— Jeg har ikke gjort noe bevisst for å være aktiv i mediene i sommer. Men det har vært mange viktige saker i regionen, sier hun.

AKTIV: Fylkesordfører Torill Selsvold Nyborg har vært mye i mediene i sommer. KrF-politikeren støttet Carl I. Hagens angrep på palestinerne på Levende Ord, og går inn for å bygge gasskraftverk. Begge spørsmålene er kontroversielle i regjeringen. ARKIVFOTO: BJØRN ERIK LARSEN.<p/>