I går lovet Fylkesmannen overfor BT og btv at en avgjørelse i saken skulle komme fort. Det løfte ble holdt til gagns. Allerede onsdag ble det bestemt at Ulriksbanens driftsselskap politianmeldes.

— Det er to forhold som ligger til grunn for anmeldelsen, sier førstekonsulent hos Fylkesmannen, Sveinung Tvedten, til bt.no.

— Det ene er den ulovlige driften som foregikk i fjor høst. Det andre er brudd på sikkerhetsbestemmelsene 10. januar i år.

- Alvorlige konsekvenser

Anmeldelsen retter seg mot både mot driftsselskapet og selskapets administrerende direktør og tidligere driftsleder Thorbjørn Sirseth.

Det var 10. januar i år bt.no avslørte at en vaier hadde hoppet av sporet under passasjerfrakt. Uhellet medførte at tre Telenor-ansatte måtte fire seg ned fra den røde gondolen i tau.

I anmeldelsen understrekes det at uhellet «kunne ha fått svært alvorlige konsekvenser».

Feil på feil

Fylkesmannen påpeker en serie rutinefeil den aktuelle dagen:

«Før persontransporten ble det ikke foretatt pålagt kontrollkjøring i forkant av transporten. På grunn av værforholdene var det spesielt viktig å overholde dette punktet i sikkerhetsbestemmelsene den aktuelle dagen. Driftslederen var heller ikke tilstede ved kjøringen. Ifølge Taubanetilsynet skal han (Sirseth red. anm) også ha vært vanskelig å oppnå kontakt med etter at hendelsen var et faktum».