— De er funnet i god behold på Hellevassbu, sier redningsleder Bjørn Magnussen ved Hovedredningssentralen Sør-Norge (HRS).

Elevene og lærerne ble funnet like før klokken 23.

Det ble satt i gang redningsaksjon etter de åtte elevene og to lærerne fra Karmøy da de ikke kom frem til Haukeliseter til avtalt tid. Det ble tidligere i kveld opplyst at syv elever var savnet, mens det riktige tallet er åtte.

– 8-9 skuterekvipasjer er på vei til området både fra Odda og Haukeli. Det er dårlig mobildekning i området og vi vet ikke nøyaktig hvor de ni befinner seg, sa Magnussen til bt.no tidligere i kveld.

Elevene, som er i 18-19-årsalderen, skulle gå fra Litlos-hytten via Hellevassbu til Haukeliseter.

– De skulle vært fremme i ettermiddag, men det er ikke uvanlig at folk er forsinket i dette området. Det har kommet en bekymringsmelding fra pårørende, sier Magnussen.

– Vi tror de befinner seg på Hellevassbu, og åtte snøskuterpatruljer er på vei dit. De bruker nok et par timer. Vi regner med at de kommer frem i 23-tiden, sier operasjonsleder Kjell-Tore Aarnæs i Hordaland politidistrikt.

Det skal være dårlig vær i området.

Elevene skal være hjemmehørende på Karmøy, og det var derfor politiet i Haugaland og Sunnhordland som fikk melding om de savnede klokken 19.15 i kveld.

Ifølge Haugesunds avis går elevene på idrettslinjen ved Kopervik videregående skole.

Elevene skulle gå fra Litlos via Hellevassbu til Haukeliseter.
GOOGLE MAPS