— Et Sea King helikopter fant mannen klokken 00.02. Han ble funnet på en holme, og ble flydd inn til Sotra og tatt til lege for sjekk, sier operasjonsleder Erik Gjesdal ved Hordaland politidistrikt.

Han vet for øyeblikket ikke nøyaktig hvor mannen ble funnet.

Sist sett ved 13-tiden

– Det er snakk om en mann som vi tror har gått ut i en mindre båt, som ikke har kommet tilbake igjen, sier operasjonsleder Bjarne Flokenes ved Hordaland politidistrikt.

Den 38 år gamle mannen har hytte på Sotra. Mannen var sist i kontakt med andre ved 13-tiden i dag, og politiet vet ikke når han eventuelt dro ut i båt.

Det er satt i gang søk etter båten i nærheten av Forland på Sotra.

Søker utover natten

– Vi er ute med en sivil båt med kjentfolk, som skal vise hvor han kan ha dratt. I tillegg er redningsskøyten ute, og vi er i ferd med å bemanne politibåten, sier Flokenes.

Ved 21-tiden ble det søkt med tre båter. Det er bra vær og vindstille i området.

— Vi kommer til å fortsette søket utover natten, sier operasjonsleder.

Det er Hovedredningssentralen i Sør-Norge som leder aksjonen.

– Båten hans er borte, så vi antar at han har gått ut i båten i løpet av dagen, får bt.no opplyst ved Hovedredningssentralen.

Båten til mannen er tolv fot og har en liten påhengsmotor.

Observert på sjøen

Den savnede mannen ble observert på sjøen i 14-tiden i dag.

Hytteeieren har faste steder hvor han fisker etter krabber.

– Akkurat nå konsentrerer vi letingen rundt Austfjorden og inn mot Kausland og Toftosen, opplyser Hovedredningssentralen.

Redningsskøyten Bjarne Kyrkjebø er i området, og politibåten er på vei inn. I tillegg blir det satt inn et Sea King redningshelikopter.