— De to savnede på breen ble funnet i god behold litt før klokken 12, melder operasjonsleder Per Rimmen i Sogn og Fjordane politidistrikt.

De ble funnet av en snøskuterpatrulje i nærheten av «Bings Gryte» sør-vest på breen, stedet ligger langs den mest vanlige ruten over breen.

— De vil bli fraktet videre med snøskuter, og så fraktet ned fra breen i helikopter. Vi venter dem ned til Fjærland om ca. to timer, sier Rimmen.

Fire dager uten kontakt

To menn ble onsdag kveld meldt savnet på Jostedalsbreen. De hadde ikke gitt lyd fra seg siden turen startet for fire dager siden.

De to mennene er i midten av 30-årene og fra Østlandet. De skulle gå over Jostedalsbreen fra Erdal i Stryn til Fjærland i Sogn.

— Det søkes etter to personer. Det er mulig at de bare er blitt forsinket på grunn av dårlig vær, men det er igangsatt en leteaksjon, opplyste Asbjørn Viste, vakthavende redningsleder ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge til bt.no tidligere i dag.

Stor leteaksjon

Politiet ble varslet klokken 22 onsdag kveld. Et Sea King-redningshelikopter søkte i området i natt.

— Men bare til en viss grad, helikopteret har ikke kommet til toppen på grunn av været. Det er bare søkt i ytterkantene av breen, sa Viste.

Foruten redningshelikopteret deltok politiet, Røde Kors, en bregruppe og flere frivillige i søket. I tillegg ble det satt inn snøskuterpatruljer som søkte langs den mest brukte ruten over breen.

Det ble søkt over hele Jostedalsbreen, ifølge Viste.